Obiceiuri zilnice care ne streseaza

Nu doar job-ul poate fi o adevarata sursa de stres. Exista multe alte lucru pe care le faci zilnic si despre care nu ai nici o idee ca te streseaza. persoana_stresata

Stai in canapea in loc sa faci miscare

Potrivit unor studii realizate pe cobai, animalele care faceau miscare raspundeau mai bine factorilor stresati la care era supusi. Creierul este, potrivit acestor studii, mai pregatit sa gestioneze stresul daca corpul este activ fizic. Exercitiile fizice regulate te ajuta sa scapi de stres. Si, in acelasi timp, te vei simti si vei arata mai bine.

Stai incrancenat

Daca iti petreci toata ziua incrancenat, plin de griji si ganduri despre problemele pe care le ai de rezolvat, poate ar trebui sa iti reconsideri prioritatile in viata. Pune-te pe tine si sanatatea ta pe primul plan si apeleaza la cel mai la indemana antidepresiv natural: rasul.

Respiri superficial

Respiratia rapida este raspunsul natural la factorii stresanti, insa doar in cazul in care dai nas in nas cu un leu sau un tigru. Gaseste un exercitiu pentru respiratie pe care sa il folosesti data viitoare cand vei realiza ca esti cuprins de ingrijorare.

Incerci sa infrunti factorii stresanti

Este un efort de laudat, insa este mult mai bine daca incerci sa eviti ceea ce te deranjeaza. Nu-ti plac aglomeratiile? Atunci nu merge la cumparaturi in supermarket sambata dupa amiaza. La fel de bine este sa incerci sa eviti persoanele care nu iti plac si nici nu trebuie sa te simti vinovat pentru ca faci asta. Trebuie sa pui pe primul plan sanatatea ta, asa ca inlatura persoanele sau lucrurile ce te streseaza si astfel vei simti un confort atat fizic, cat si psihic.

Asculti playlistul gresit

Daca esti dependent de muzica si nu te desparti de ea nici o secunda, verifica-ti cu atentie lista de melodii din player. Desi foarte multe studii au demonstrat efectele benefice pe care sunetele le au asupra psihicului si starii de bine, nu toate acestea sunt eliberatoare de stres. Alege cu atentie melodiile care te relaxeaza, nu este neaparat nevoie sa asculti ultimele hituri, ci o muzica pe placul tau.

 

Adauga un comentariu

*