Sportul, aliat în lupta împotriva bolilor

Sportul ajută persoanele să aibă o condiţie şi o sănătate de fir, astfel ajutând organismul să lupte împotriva eventualelor boli ce ar putea să ne afecteze.jogging

Începe prin a-ţi lua un angajament, acela de a face mişcare şapte zile pe săptămână. Începe cu 20 de minute de exerciţii în fiecare zi, împărţite cum vrei pe parcursul zilei.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, bărbaţii care au învins cancerul au ars peste 12.600 de calorii pe săptămână în timpul activităţilor sportive.

Cercetătorii americani au studiat 1.021 de bărbaţi, cu o vârstă medie de 71 de ani, care fuseseră diagnosticaţi cu cancer. Ei au descoperit că bărbaţii care au ars peste 12.600 de calorii pe săptămână în urma exerciţiilor fizice aveau un risc de mortalitate cu 48% mai redus decât cei care nu făceau mişcare.

Atunci când nu avem timpul necesar pentru a face mişcare, încearcă să introduci în activităţile zilnice diferite modalităţi prin care să faci câteva exerciţii fizice, cum ar fi:

– coboară cu o staţie mai devreme şi mergi restul drumului pe jos, sau urcă pe scări în loc să iei liftul;

– fă puţin jogging, o vizită scurtă la o sală de gimnastică din apropiere sau plimbă-te în pas rapid, in pauza de masă;

– fă câteva exerciţii de întindere la birou. Acestea au rolul de a reduce tensiunea musculară şi de a pune circulaţia sângelui în mişcare, pentru a te pregăti de o activitate mai intensă;

– ocupă-te de treburile casnice. Dă cu aspiratorul timp de 20 de minute, astfel vei arde caloriile şi treaba trebuia făcută oricum.

Adauga un comentariu

*