Cateva obiceiuri sănătoase de început de an

pledoarie-pentru-un-stil-de-viata-sanatos-18409966Dacă ţi-ai pus în cap ca acesta să fie anul în care în sfârşit să adopţi un stil de viaţă sănătos, ar trebui să ţii cont de cateva reguli simple.

Scapă de acele ultime cinci kilograme în plus. Concentrează-ţi atenţia pe un regim alimentar sănătos în detrimentul experimentelor sau a curelor de detoxifiere extreme şi încearcă să mănânci porţii mai mici.

 Renunţă la gluten/lactate/carne/zahăr. Dacă plănuieşti să începi o dietă ceva mai strictă, acum e momentul.

Renunţă la fumat. Ştim că vrei! Şi cunoşti prea bine beneficiile pe care ţi le va aduce noul statut de nefumătoare: de la o îmbunătăţire a stării de sănătate la o piele impecabilă şi un tonus de invidiat.

Mergi la sală de trei ori pe săptămână. Un pic de mişcare, sub forma unor şedinţe de antrenament de trei ori pe săptămână.

Ai mai multă grijă de tine. Şi nu ne referim doar la alimentaţie ori la ritualul de frumuseţe, ci şi la liniştea ta emoţională.

Sari peste alimentele procesate. Poate că nu vrei musai să treci pe un regim alimentar drastic ci doar să ai mai multă grijă de felul în care mănânci.10-alimente-anti-cancer-pe-care-sa-le-introduci-in-alimentatie_size1

Dormi bine. Incerca sa dormi acele 8 ore recomandate de specialisti si in în weekend fă-ţi timp pentru o siestă: nu degeaba se numeşte somnul de frumuseţe.

Bea mai multă apă. Măcar doi litri pe zi. Îţi hidratează pielea şi îţi domoleşte apetitul, dacă vrei să îţi reamintim doar două beneficii ale consumului de apă.

Respectă cele trei mese pe zi. Trei cafele şi cinci batoane proteice poate că îţi vor da energie pentru o întreagă zi de muncă, dar ele nu constituie un regim alimentar sănătos. Oferă corpului tău nutrienţii necesari zi de zi şi te vei bucura de o sănătate de fier.

Adauga un comentariu

*