Măşti pentru îngrijirea buzelor în sezonul rece

Temperaturile scăzute, gerul şi vântul îţi usucă şi îţi crapă buzele. Descoperă câteva trucuri care-ţi vor menţine buzele hidratate în sezonul rece.

Mierea este una dintre componentele de bază pentru măştile hidratante. Ea poate fi folosită ca atare. Unge-ţi buzele cu un pic de miere şi lasă să acţioneze aproximativ 15 minute. Poţi încerca şi câteva măşti care vindecă buzele crăpate şi le redă elasticitatea.buze

Amestecă, în proporţii egale,  miere cu ulei de măsline şi aplică pe buze. Lasă să acţioneze 10-15 minute.

Înmoaie o bucăţică de pâine neagră în lapte fierbinte 5 minute. După aceea, adaugă 20 de grame de miere, un gălbenuş și 3 picături de vitamina A. Amestecul obţinut aplică-l pe buze 20 de minute, după care clătește cu apă călduță.

O alta masca ce are acelas efect benefic asupra buzelor este cea din smântână, brânză de vaci, suc de castraveţi şi miere. Aplică amestecul pe buze şi lasă-l să acţioneze 20 de minute.

Pe baia de aburi, topeşte 1 linguriţă de unt de shea, 1 linguriţă de miere şi câteva picături de ulei de trandafir. Aplică amestecul pe buze şi lasă-l să acţioneze 30 de minute.

Amestecă 1 linguriţă de brânză de vaci grasă cu 1 linguriţă de miere şi pune amestecul pe buze într-un stras gros şi lasă-l să acţioneze 20 de minute.

Adauga un comentariu

*