PROGNOZA METEO până pe 29 decembrie. Cum va fi VREMEA DE CRĂCIUN şi unde va ninge

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 17 – 29 decembrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.ninsori-slabe-in-majoritatea-regiunilor-de-craciun-vezi-prognoza-meteo-pana-in-29-decembrie-18469376

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

MOLDOVA

Variaţia temperaturii aerului va fi redusă pe parcursul celor două săptămâni de prognoză. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade între 17 şi 18 decembrie, apoi va oscila în jurul a 2 grade până pe 25 decembrie, iar ulterior va creşte uşor, până la circa 4 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative, media lor suferind o scădere de la -1 grad pe 16 decembrie la -4 grade pe 19 decembrie, iar între 20 şi 29 decembrie se va menţine, cu mici variaţii, în jurul valorii de -3 grade.

În unele zile din a doua săptămână vor fi posibile precipitaţiil slabe sub formă de ploaie, lapoviţă sau ninsoare.

Sursa: www.mediafax.ro

Adauga un comentariu

*