Alimente care tin de cald

Pe masura ce temperatura scade, creste apetitul de mancare: foarte multi sunt mai infometati in lunile reci de iarna, decat in alta perioada a anului. Organismul solicita mai multe calorii in incercarea de a adauga un strat suplimentar, care sa ne tina de cald si, in acelasi timp, depoziteaza cateva calorii pentru cazul in care nu am avea suficienta mancare in zilele foarte reci. 

Iarna, este indicat sa cautam in camara sau frigider alimente care sa ne pastreze starea de confort termic, imbunatatind circulatia sangvina, care are de suferit cand afara e ger. 

citriceCitrice
Portocalele, lamaile si grepfrutul sunt adevarate bombe cu vitamina C, utila organismului in conservarea unui sistem imunitar trainic. Trei portii din astfel de fructe iti ofera energie pentru intreaga zi si se poate spune ca fac parte din lista cu alimente care tin de cald si te feresc de neplacerile frigului.

cicolataBauturile fierbinti
Una dintre cele mai evidente alegeri pe timp de iarna, atunci cand iti doresti sa te incalzesti instant, sunt bauturile fierbinti. Poti alege dintr-o gama larga de astfel de bauturi, de la clasica ciocolata calda pana la o cana aromata de cafea sau de ceai ori o supa gustoasa.

scortisoaraScortisoara
Scortisoara este un condiment pretios pe timp de iarna. Nu numai ca este aromata si poate fi inclusa cu usurinta in deserturi si bauturi delicioase, dar ajuta si organismul sa produca mai multa caldura, atat de necesara atunci cand iti este frig.

ghimbirGhimbir
Cu gustul lui intepator, ghimbirul nu e doar un condiment rafinat, ci si unul din acele alimente care tind e cald si un ajutor de nadejde al circulatiei sangvine in perioada iernii. Cateva bucatele de radacina de ghimbir intr-un pahar cu limonada pot fi un rasfat zilnic, dar si o pavaza impotriva virusurilor gripale.

avocadoAvocado
Iarna pielea tinde sa se usuce, devenind mai sensibila in fata temperaturilor joase. Consumul regulat de avocado va furniza organismului grasimile sanatoase de care are nevoie pentru hidratarea tesuturilor, dar si un complex de vitamine benefice pielii inghetate de frig.

Adauga un comentariu

*