Retete delicioase pentru micul dejun

Daca vrei o silueta de invidiat, o digestie perfecta si multa energie pe toata durata zilei, secretul consta intr-un mic dejun foarte consistent. Din fericire, optiunile pe care le ai la indemana sunt delicioase si rapide. Astfel va ofer cateva retete delicioase pentru micul dejun:

Sandvis cu somon afumat si ousandvis-cu-somon-afumat-si-ou_size5

Ingrediente: 2 linguri patrunjel tocat, 4 chifle, 2 linguri chives tocate, 15g unt, 160ml smantana, 8 oua, 4 felii somon afumat, piper si sare.
Metoda de preparare:

Bate ouale cu smantana si condimenteaza cu sare si piper.

Prajeste ouale in untul incins, amestecand cu o spatula de lemn, timp de 5-7 minute. Adauga spre final patrunjelul si chives.

Incalzeste chiflele pe un grill de aragaz, timp de 2 minute.

Pune in fiecare chifla o felie de somon afumat si parti egale din ouale prajite.

Unt si mierehealthy-breakfast-honey

Ingrediente: 8 linguri de unt nesarat, 5 lingurite de miere, 1 varf de lingurita de sare fina.

Preparare: Pune untul intr-un bol mediu si zdrobeste-l cu o spatula pana devine mai moale. Adauga celelalte ingrediente si amesteca bine. Foloseste acest amestec pe paine prajita, alaturi de o cana cu lapte.

Scrambled-eggs-10Scrambled eggs cu avocado

Ingrediente: 1 felie de paine, piper negru macinat, sare de mare, 1/2 avocado , curatat si taiat cubulete, ulei de masline, 2 oua, unt.

Preparare: Bate ouale cu o furculita pana au o culoare omogena. Incalzeste untul si uleiul de masline intr-o tigaie, iar in momentul in care fac bule, adauga ouale.

Din cand in cand, impinge-le usor cu o spatula dinspre margini catre mijloc, astfel incat partea cruda sa mearga la fund. Fa asta pana cand ouale sunt aproape facute.

Adauga bucatile de avocado si impatureste omleta in doua. Presara putina sare si piper negru.

cum-se-mananca-avocado-5-moduri-sanatoase-si-rapideAvocado si ou

Taie un avocado in jumatate si coace in el un ou la cuptor. Primesti si vitamine si grasimi sanatoase la pachet cu proteinele din ou.

 

 

Bruschete

Ingrediente: paine, usturoi, unt, rosii, mozzarella, busuioc.

Metoda de preparare: Amesteca untul cu usturoiul maruntit pana se formeaza o crema. Intinde-o pe paine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPune deasupra felii subtiri de mozzarella si pune painea la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana se topeste branza.

E timpul pentru rosii! Taie-le felii si aranjeaza-le deasupra, apoi condimenteaza-le cu sare, piper macinat si frunze maruntite de busuioc.

Pentru un plus de savoare, toarna deasupra putin otet balsamic. Vei obtine astfel un mic dejun crocant, aromat, slab in calorii, dar satios, si cat se poate de gustos.

Adauga un comentariu

*