Simptomele sindromului de ovar polichistic

Sindromul ovarelor polichistice se caracterizata printr-un dezechilibru hormonal si anume prezenta unui nivel ridicat de hormoni masculini androgeni și ovulatie rara sau absenta.sindromul-ovarelor-polichistice

Simptomele pot varia de la femeie la femeie. Unele femei pot avea simptomatologie redusa, altele pot avea chiar o paleta larga din aceste simptome.
Astfel va prezint cateva din simptomele care ar putea semnala faptul ca suferiti de sindromul ovarelor polichistice:

Ciclu menstrual neregulat
Ciclul menstrual este un indicator al starii de sanatate a femeii. Un ciclu menstrual normal dureaza in medie 28 de zile, astfel incat orice intarziere majora, dar mai ales absenta acestuia ar trebuie sa-ti puna un semn de intrebare. Ai grija la acest aspect, mai ales daca ai trecut de perioada adolescentei sau esti inca departe de cea a menopauzei.

Acneea
Piele grasa, acnee-afecteaza mai ales fata, spatele, umerii si decolteul

Subtierea si caderea parului
Alopecia semnifica subtierea firului de par si rarirea difuza a pilozitatii capilare, mai ales in crestetul capului si in golfurile frontale.

Cresterea in greutate
Supraponderabilitate, crestere rapida in greutate, dificultate in a slabi.

Infertilitatea
Manifestandu-se prin dificultatea femeii de a ramane insarcina (fertilitate scazuta sau chiar infertilitate).

Dar iata si ce putem face pentru a tine sub control acest lucru, in afara faptului ca trebuie sa mergem la un medic si sa urmam un tratament adecvat, avem la indemana cateva modalitati de a reduce riscul de ansamblu al acestor probleme de sanatate pe termen lung si anume: adoptarea unui stil de viata sanatos, dieta sanatoasa echilibrata, mese regulate, in special micul dejun si nu in ultimul rand exercitii fizice în mod regulat.

Adauga un comentariu

*