Dureri de stomac – cateva remedii naturiste

Programul haotic al meselor, stresul si supararile sunt o mica parte din cauzele ce ne provoaca dureri de stomac.durere-burta

In momentul in care stomacul incepe sa dea semnale de usturime sau durere, si nu dorim sa apelam la un medic, va propun o serie de remedii naturiste pentru a scapa de acestea.

Ceaiurile care au efect calmant asupra stomacului

Atunci cand avem o iritare a stomacului am putea sa o diminuam daca bem un ceai caldut indulcit cu putina miere si preparat din urmatoarele plante sau un mixt: musetel, menta, ghimbir, urzica, salvie si sunatoare.

Alimente care calmeaza durerile de stomac

Supa crema de legume – in momentul in care legumele sunt fierte compusii acizi se degradeaza si astfel nu mai exista posibilitatea ca acestia sa irite stomacul. Deasemenea pasarea legumelor in apa in care fierb face ca supa sa fie mai usor de digerat, fapt ce usureaza munca stomacului, lasandu-i un moment de respiro.

Orez fiert si paine prajita – aceste doua alimente sunt de un real ajutor, painea prajita reducand nivelul de aciditate din stomac, iar orezul si el absoarbe sucul gastric in exces. Deasemenea amandoua fiind utile in crizele insotite de greata sau voma si lipsa poftei de mancare.

 

Adauga un comentariu

*