Ce sa nu mananci atunci cand esti INSARCINATA!

Se stie ca in timpul sarcinii esti o pofticioasa, dar va trebui sa eviti sa consumi o serie de alimente care pot deveni daunatoare, atat pentru tine, cat si pentru cel mic.

femeie-insarcinata-avantajePrimul pas care ar trebui sa il faci este acela de a renunta definitiv la vicii. Fumatul, alcoolul, cafeaua, cat si bauturile carbogazoase pot fi extrem de nocive pentru sanatatea micutului. Se stie ca medicii recomanda sa renuntam la alcool si tutun cu cateva luni mai inainte de a ramane insarcinata.

Pestele oceanic, cat si fructele de mare, in sarcina este indicat sa incerci sa le eviti deoarece acestea pot fi contaminate cu mercur, lucru daunator atat pentru mama, cat si pentru bebelus. Mezelurile si ele ar trebui eliminate din alimenatie deoarece acestea au un continut bogat de conservanti si coloranti, acestia fiind periculosi pentru sanatatea copilului.

Alimentele fast-food sunt nocive pentru sanatatea oricui, cu atat mai mult cu cat sunt consumate in timpul sarcinii.

Dulciurile din comert sunt strict interzise in timpul sarcinii deoarece acestea pot transmite bacteria salmonella, daunatoare pentru bebelus, deasemenea fereste-te de prajiturile care contin oua crude, pericolul fiind mult mai mare. Astfel ca atunci cand doresti ceva dulce, incearca prepararea dulciurilor in casa, avand un continut mult mai sanatos.

Adauga un comentariu

*