10 lucruri pe care NU TE-AI GÂNDIT să le iei cu tine la interviul de angajare

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ai cu tine la interviul de angajare sunt batistuţele de hârtie – nu îţi poţi permite să ceri un şerveţel în cazul în care strănuţi.

Cei mai mulţi specialişti HR recomandă să ai la tine la interviu nu doar copii printate ale CV-ului, ci şi un laptop pe care să arăţi rapid un rezultat din trecutul tău profesional.

Ce nu trebuie să îţi lipsească la întâlnirea cu angajatorul:

1. Exemple ale muncii tale. Orice fel de dovadă a expertizei tale profesionale este binevenită şi va face diferenţa în competiţia cu ceilalţi. Dacă eşti jurnalist, de exemplu, poţi lua câteva articole printate publicate de tine.

2. Agendă şi pix. Este foate probabil ca în timpul interviului să fii rugat să îţi notezi diverse lucruri. Imaginea ta profesională depinde şi de investiţiile în birotică.

3. Bomboane mentolate. Înainte de interviu este recomandat să te asiguri că nu miroase gura, situaţie cu atât mai probabilă cu cât ai trecut pe la masă înainte de a te întâlni cu angajatorul.

4. Batistuţe. Este important să fii pregătit pentru situaţiile neaşteptate la interviu. Dacă începi să strănuţi, de exemplu, sau verşi apă din paharul cu care eşti servit, trebuie să ai la tine un set de batistuţe de hârtie.

5. Pantofi confortabili. Există riscul ca procesul de intervievare să se prelungească sau să presupună vizite în interiorul companiei. Dacă porţi pentru prima dată pantofii fiţoşi pe care i-ai luat pentru evenimente speciale, rişti să nu te mai poţi concentra pe discuţie din cauza discuţiei.

Alte lucruri care nu trebuie să îţi lipsească la interviu, potrivit AOL Jobs: 6) recomandări scrise; 7) listă de întrebări pe care să le pui angajatorului; 8) 2-3 copii ale CV-ului; 9) o geantă de umăr; 10) telefonul pe silenţios.

Sursa: www.realitatea.net

Adauga un comentariu

*