Sanatatea familiei tale – cei mai buni 5 antioxidanti

A venit toamna! Esta perioada perfecta pentru a da mai multa atentie sanatatii noastre. Antioxidantii previn bolile de inima si cancerul, bolile articulare, tin pielea frumoasa, reduc oboseala si protejeaza vederea.antioxidanti

Sanatatea famileie tale trebuie sa inceapa inca de la cea mai frageda varsta, copiii trebuie sa invete sa consume alimente naturale, care au un bogat continut de vitamine.

Cei mai buni antioxidanti de care corpul are nevoie ii gasim la indemana noastra si ar trebui sa fie consumati zilnic, atat copiii, cat si parintii, insa copiii vor consuma cu atat mai mult alimentele pe care le vad in hrana zilnica a parintilor.

 Vitamina E – o intalnim in legumele de culoare verde, oua, germeni de grau, ficat, uleiuri, plante, nuci si peste. Este o vitamina esentiala, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanti care ajuta la dezvoltarea armonioasa a creierului, previne deteriorarea lipidelor si a uleiurilor esentiale, incluzand si acizii grasi Omega-3. Experimentele arata ca vitamina E reduce daunele produse de componentii smogului.

 Vitamina C – importanta in sistemul de regenerare a organismului. Este adanc implicata in functionarea corecta a sistemului imunitar, mareste rezistenta vaselor sangvine, are rol de reglare a glicemiei si colesterolului, distruge toxinele acumulate in organism. Se gaseste in citrice, brocoli, ardei si multe alte fructe si legume.

 Vitamina A – are proprietati de antioxidant natural extrem de important pentru apararea plamanilor de actiunea nociva a fumatului. Este continuta in morcovi, spanac, verdeata.

 Vitamina B – este una dintre cele mai importante vitamine pentru apararea organismului. Ajuta la mentinerea sanatatii membranelor mucoase a sistemului respirator. Asigura o bariera naturala in calea infectiilor. Se gaseste in banane, verdeata, morcovi, mar si cartof.

 Seleniu – probabil cel mai important antioxidant pentru sanatatea umana, este factorul cheie al uneia dintre cele mai importante enzime zdrobitoare de radicali liberi din organism. Se gaseste in tarate, telina, usturoi, peste, mazare, dar este deseori insuficient in dieta omului modern.

Adauga un comentariu

*