Ce schimbari ne aduce noul proiect de lege al sanatatii in 2014

Schimbari importante in cadrul legii sanatatii vor fi adoptate de la 1 februarie 2014, daca in prezent ne putem duce la urgente chiar si pentru o banala afectiune, noul pachet de baza va aduce schimbari importante pentru sanatatea romanilor. Peste 300 de afectiuni nu vor mai fi tratate in regim de internare in spital, acest lucru fiind prevazut intr-un nou proiect de lege aflat pe site-ul Ministerului Sanatatii, in care se mentioneaza foarte clar numarul de consultatii la care va avea dreptul un roman in decursul unui an.medici

Ministerul Sanatatii prevede in proiectul de lege patru documente ce detaliaza teoretic in ce va consta pachetul de servicii medicale de baza oferite in spitale, in policlinici, la medicul de familie si in cadrul asistentei medicale primare.

O prima veste este aceea ca pachetul de baza va fi gratuit atat pentru cei care-si platesc contrubutia la stat, cat si pentru cei care nu o platesc. Alte noutati prevazute fiind:

– pentru cele mai multe afectiuni vom avea dreptul la 4 consultatii gratuite pe an in policlinici;

– pentru pneumonie, ulcer, diabet tip 2 sau hepatite necomplicate nu vor mai fi acceptate internari in spital;

– vom putea efectua gratuit in policlinici endoscopii si cele mai multe analize de sange uzuale;

 – medicul de familie va fi obligat sa ne consulte anual copilul pana ce acesta implineste 18 ani.

Ministru sanatatii Eugen Nicolaescu a declarat ” este o prima forma, perfectabila, care va fi supusa dezbaterii publice” si tot odata spera sa vada proiectul functional pana la 1 februarie 2014.

Toate informatiile detaliate le puteti accesa pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Adauga un comentariu

*