Top 5 destinatii din Austria preferate de turistii romani pentru perioada de iarna

Conform primelor estimari ale  Oficiului National de Turism al Austriei din Romania, turistii romani prefera sa-si petreaca vacantele de iarna in Austria. “Profilul turistului roman care calatoreste in Austria contureaza o persoana tanara, dinamica, cu venit mediu sau peste medie, care prefera sa isi rezerve online vacanta, petrece in Austria in medie 5 zile si opteaza pentru cazare la hoteluri de 4 sau 5 stele. Romanii prefera destinatii de ski consacrate, precum statiuni din regiunea Tirol si Salzburgenland si in general aleg sa mai petreaca o zi si in Viena sau Salzburg, in functie de cum isi organizeaza deplasarea”, a declarat Gabriele Lenger, directorul Oficiului de Turism al Austriei in Romania.

Cele mai solicitate destinatii de vacanta ale turistilor romani sunt:

Viena este cea mai vizitată destinație a Austriei de către turiştii români. În perioada iernii, principala atracție a orașului sunt târgurile de Crăciun. În acest an, ele vor fi deschise din 22 noiembrie și până în 24 decembrie.

Aceste evenimente atrag anual aproximativ 500.000 de turiști care petrec cel puțin o noapte în Viena, iar românii estimăm că reprezintă aproximativ 3,4% din total.

Orașul care a găzduit de trei ori Jocurile Olimpice de iarnă, Innsbruck este o altă destinație care se menține în topul alegerilor turiştilor români în sezonul de iarnă. Pe lângă târgul de Crăciun, turiștii pot schia, pe una din cele nouă pârtii.

Neustift im Stubaital, aflat în valea Stubai, aproape de Innsbruck, are peste 50 de km de pârtie, situate între 1.000 și 3.000 m altitudine, potrivite atât pentru schiorii începători, cât și pentru cei avansați. Anul acesta, sezonul de ski din Neustift im Stubaital s-a deschis pe 20 septembrie. 

Kaprun are 130 km de pârtii cu un grad de dificultate mediu, fiind ideale pentru familii și începători.

Solden este o altă destinație preferată de români. Include 151 km de pârtii, doi ghețari schiabili, cea mai lungă pârtie din lume (14 km) și toate dotările pentru o vacanță memorabilă.

Adauga un comentariu

*