24 de permise de conducere in urma unor actiuni ale Politiei Rutiere

Poliţiştii au acţionat cu fermitate şi au sancţionat orice abatere de la normele care reglementează circulaţia pe drumurile publice. Poliţiştii rutieri din județul Bacău au acţionat pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor  rutiere grave, în special a celor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 11 infracţiuni, şi au aplicat 535 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 100.220 de lei. De asemenea, polițiștii au reţinut şase certificate de înmatriculare şi 24 de premise de conducere, din care opt pentru depăşirea limitei legale de viteză, trei pentru efectuarea manevrei de depăşire neregulamentare şi nouă pentru consum de alcool.

Poliţiştii l-au depistat pe M. Marius, de 27 de ani, din Bacău, care conducea un autoturism pe strada Milcov, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,81mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi în cauză s-a întocmit dosar penal.

Un bărbat de 38 de ani, din Bacău, a fost depistat de către poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe strada Mărăşeşti, cu viteza de 121 km/h. Întrucât conducătorul auto, I. Theodor, a refuzat testarea cu aparatul etilotest, a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău pentru a i se recolta probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În drum spre unitatea medicală, bărbatul a devenit recalcitrant şi a încercat să coboare din autospeciala de poliţie dar a fost încătuşat de poliţişti. La spital a refuzat prelevarea probelor biologice de sânge dar a acceptat testarea etilotest, rezultatul fiind de 0,91mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală admisă şi refuz de recoltare a probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

O. Albert, de 56 de ani, din Bacău, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe Calea Moldovei şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,73mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi în cauză s-a întocmit dosar penal.

Pe D.J. 156 G, din comuna Blăgeşti, a fost depistat L. Constantin, de 41 de ani, din localitate, la volanul unui autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,80mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Buhuşi pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal.

 

Adauga un comentariu

*