Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

Peste 200 de polițiști rutieri, de ordine publică și prevenire au acționat în perioada 12-14 iulie pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave și a faptelor de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

Acțiunile desfășurate au vizat reducerea riscului rutier, în special a   evenimentelor produse pe fondul vitezei excesive și prevenirea faptelor ce pot leza avutul public și privat, viața și integritatea corporală a persoanelor. Pentru asigurarea respectării regimului legal de viteză, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii rutieri au folosit echipamntele de supraveghere video a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, o atenție deosebită fiind acordată căilor rutiere către stațiunile turistice. Agenții de ordine publică au desfășurat activități de menținere a climatului de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale și depistarea persoanelor care, prin conduita lor, încalcă prevederile legale. De asemenea, polițiștii structurilor de prevenire au distribuit cetățenilor materiale cu recomnadări utile pentru a-și proteja bunurile și pentru a evita stfel să devină victime ale infracțiunilor. În cadrul acțiunilor desfășurate polițișii au constatat 14 infracțiuni, din care 10 la regimul circulației rutiere . Astfel, 5 persoane au fost depistate în timp ce conduceau autoturisme având o concentrație alcoolică în sânge peste limita legală, o persoană a refuzat recotarea probelor biologice de sânge, 3 cetățeni au fost depistați conducând autovehicule deși nu dețineau permise de conducere sau aveau acest drept suspendat, iar o altă persoană conducea un autovehicul neînmatriculat. Au fost aplicate 766 de sancțiuni contravenționale, din care 601 pentru nerespectarea normelor rutiere.  Astfel, 182 de conducători auto au fost depistați conducând autoturisme cu viteză mai mare decât viteza maximă admisă pe sectorul de drum pe care se deplasau. În urma abaterilor constatate au fost reținute 34 permise de conducere și au fost retrase 33 de certificate de înmatriculare. În exercitarea atribuțiilor de serviciu polițiștii de ordine publică au aplanat 12 stări conflictuale iar polițiștii de prevenire au înmânat cetățenilor peste 500 de materiale cu recomandări preventive.  

V. Ilie, de 31 de ani, din comuna Răcăciuni, a fost depistat de către polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DN 2, în localitatea Nicolae Bălcescu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul testării cu paratul etilotest aindicat pentru cel în cauză o concentrație de 0,88 mg/l alcool pur in aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Polițiștii l-au depistat pe G. Ionuț, de 29 de ani, din județul Galți care se deplasa cu un autoturism pe D.N. 11 A, în interiorul localității Negoiești, cu viteza de 119 km/h. Bărbatul a fost sancționat contravențional și s-a luat măsura reținerii permisului de conducere.

Pe D.J. 117, în interiorul localității Berzunți, polițiștii l-au depistat pe Vasile M., de 38 de ani, din județul Bacău, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conucrere. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Un bărbat de 39 de ani, din județul Brașov, a fost depstat de către polițiști în timp ce conducea un autoturism pe D.N 11 A., în interiorul localității Negoiești, cu viteza de 122 km/h. Cel în cauza a fost sancționat contravențional și s-a luat măsura reținerii permisului de conducere, în vederea suspendări dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 

 

Adauga un comentariu

*