Bacău:Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

Peste 50 de polițiști rutieri au acționat în municipiul Bacău pentru prevenirea evenimentelor rutiere și  creșterea gradului de siguranță a traficului rutier.           În cadrul activităților desfășurate polițiștii au reținut cinci permise de conducere, dintre care patru pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzilor și unul pentru depășire neregulamentară și au retras 15 certificate de înmatriculare.          Totodată polițiștii au aplicat 206 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 29250 lei și au constatat o infracțiune.

Un tanăr de 18 ani din Bacău a condus un autoturism pe strada Energiei, în timp ce avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Celui în cauză i s-a intocmit dosar penal. Unui bărbat de 34 de ani din Buhuși i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării după ce polițiștii au constatat că acesta nu a acordat prioritate de trecere pietonilor care traversau regulamentar strada Energiei din Bacău.

Față de 64 de pietoni s-a luat măsura sancționării contravenționale. Aceștia au fost depistați în timp ce traversau neregulamentar diferite artere rutiere ale municipiului Bacău.

Stimați pietoni!

Vă  sfătuim să traversați drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce s-au asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul. Nu vă angajaţi în traversarea străzi în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii. Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada! Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

Adauga un comentariu

*