Delictele silvice, la ordinea zilei

Polițiștii l-au depistat în comuna Agăș, pe Codrut A., de 38 de ani, din comuna Palanca, care transporta cu un autovehicul cantitatea de 5,96 mc lemn rotund rășinoase. În urma verificării avizului de însoțire a materialului lemnos s-a stabilit că acesta nu corespundea din punct de vedere cantitativ și calitativ. Față de conducătorul autp s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat O.S. Comănești, în vederea valorificării.

Polițiștii din comuna Solonț și lucrători din cadrul Ocolului Silvic Moinești, acționînd pe linia prevenirii delictelor silvice, l-au depistat în flagrant, pe Constantin L., de 53 de ani, localnic, în timp ce tăia cu un fierăstrău mecanic arbori esenţă fag, din pădurea Ocolului Silvic Moineşti. În momentul depistării, bărbatul răiase 6 arbori esenţă fag, cu diametrele de 90; 60; 43; 28; 18 și 15 cm, cauzând un prejudiciu de 3300 lei. Materialul lemnos rezultat, în cantitate de aproximativ 11 mc, a fost ridicat în vederea confiscării şi predat în custodie reprezentanţilor Ocolului Silvic Moineşti.          Fierăstrăul mecanic, folosit la comiterea faptelor, a fost ridicat in vederea confiscării. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi tentativă la furt arbori.

În noaptea de 26 spre 27 februarie, în jurul orei 22.30, polițiștii din comuna Mănăstirea Caşin, i-au depistat în flagrant pe Sergiu D., de 30 de ani, şi  Costel V., de 19 ani, ambii din comuna Mănăstirea Caşin, în timp ce tăiau şi fasonau trei arbori, specia stejar, din pădurea aparţinând Primăriei Mănăstirea Caşin.          Întreaga cantitate de material lemnos, de aproximativ 1,5m cubi, a fost predată primăriei Mănăstirea Caşin. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

 

Adauga un comentariu

*