Ultimul drum al lui Dumitru Sechelariu. Mii de oameni au aplaudat la trecerea cortegiului funerar pe străzile Bacăului

19 februarie 2013 – Dumitru Sechelariu, primar al municipiului Bacau in perioada 1996-2004, a fost condus pe ultimul drum. La Academia de tenis EMD, unde a fost depus trupul lui Dumitru Sechelariu, a ajuns şi finanţatorul Stelei, Gigi Becali, care a declarat că l-a iertat pe fostul primar al Bacăului. Becali a mai spus că l-ar fi iertat, chiar dacă Sechelariu nu şi-ar fi cerut scuze, pentru că are multe amintiri frumoase cu el, pe care nu le va putea uita niciodată.

Procesiunea religioasă a început la ora 12:30, fiind oficiată de 30 de preoţi. Cortegiul funerar, compus din zeci de maşini şi mii de oameni, a pornit apoi spre Cimitirul Central, pe un traseu de aproximativ trei kilometri care a trecut prin centrul oraşului.

Sicriul lui Dumitru Sechelariu a fost scos din sediul Academiei de Tenis EMD , iar Cortegiul, insotit de membrii familiei dar si de mai multi oameni politici, administrativi sau din lumea sportului, printre care Alaturi de ei, o multime de personalitati, intre care Gabriel Vlase, Andrei Serban, Dorian Pocovnicu,  Dragos Benea,Ion Rauta,Constantin Draganuta, Silviu Lefter, Petrica Vlase, Ion Melinte, Adalbert Kassai, Gheorghe Chivorchian, Florin Prunea, Vasile Simionas, Gigi Becali, Miron Cozma, Alin Nastase, Daniel Scânteie, Gheorghe Poenaru, Cristi Cicocoiu, Catalin Cursaru, multi alti jucatori din epoca de glorie a clubului FCM Bacau, a pornit spre cimitir, unde a ajuns peste aproximativ o oră şi jumătate.

Un sobor de preoti si un cor bisericesc au oficiat slujba religioasa, dupa care, purtat pe umeri de cei mai apropiati prieteni ai lui Dumitru Sechelariu, sicriul a fost depus in masina mortuara, iar cortegiul funerar s-a pus in miscare. Mii de oameni au ieşit din case şi au aştepat trecerea procesiunii de o parte şi cealaltă a străzilor oraşului.

Convoiul a facut o oprire si în faţa Primăriei Bacău, unde s-a ţinut un moment de reculegere. Deoarece fostul edil are calitatea de revoluţionar, printr-un brevet semnat în anul 2000 de Ion Iliescu, familia a făcut demersuri ca Dumitru Sechelariu să fie condus pe ultimul drum cu onoruri militare. Se pare că această solicitare a familiei nu a fost aprobată de administraţia locală.

La ora 14.45, Cortegiul a ajuns la Cimitirul Central, iar sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Dumitru Sechelariu a fost depus pentru ultima slujbă în Capela „Sf. Treime”.

Pe drumul spre cimitir, zeci de mii de băcăuani adunaţi pe marginea drumului au aplaudat la trecerea cortegiului funerar. Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Dumitru Sechelariu a fost coborât în cripta familiei din Cimitirul Central în jurul orei 16.00. La slujba au asistat mii de oameni. sursa foto: contrasens desteptarea bacau.net

 

 

 

 

Adauga un comentariu

*