Ceaşca de sănătate.Top cinci leacuri cu seminţe

Cele mai multe remedii din plante au efecte benefice într-o varietate de boli pentru că susţin vitalitatea. „Medicamentele” preparate din fructele, din frunzele sau din rădăcinile plantelor sunt capabile să învingă o serie de suferinţe fizice. „În timp, specialiştii au descoperit că şi seminţele sunt surse de revigorare, mai mult decât am crede, tocmai când ne stresează durerile de stomac, nopţile albe fără număr, crizele de inimă, de rinichi sau de tuse. Specialiştii au studiat seminţele celor mai populare fructe sau verdeţuri în marile laboratoare din lume. Preparatele din seminţe, cum ar fi infuzia, decoctul, maceratul, tinctura au efecte analgezice, antiinflamatoare, calmante sau antibiotice”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. Iată ce efecte terapeutice au seminţele care-ţi redau sănătatea.

Seminţele dovleacului, leacuri pentru 60 de boli

Un « cocteil » din seminţe de dovleac vine în sprijinul mămicilor care nu au suficient lapte, pentru că stimulează lactaţia. Un astfel de leac se prepară din miezul a 20 g seminţe (prăjite şi pisate), puţin zahăr şi 150 ml apă caldă. Licoarea aceasta se bea timp de cinci zile, dimineaţa şi seara. Un alt remediu, preparat tot din seminţe de dovleac, este de mare ajutor în combaterea insomniei. Astfel, din două linguriţe de seminţe decojite, pe care le fierbem într-o ceaşcă cu lapte, vom obţine un « somnifer » eficient în cazurile de insomnie cronică. Fiertura din seminţe de dovleac este un adjuvant în cazul bolnavilor de diabet. Remediul reduce nivelul glicemiei din sânge şi este un excelent tonifiant pentru organism şi se prepară astfel : 30 g seminţe de dovleac se curăţă de coajă şi se fierb într-o jumătate de litru de apă, la foc mic, timp de 15 minute. După ce se răceşte, decoctul se strecoară. Zilnic, beţi câte o ceaşcă din acest leac dimineaţa pe stomacul gol, iar seara mai beţi, de asemenea, o ceaşcă, cu o oră înainte de culcare.

Seminţele de măr, la concurenţă cu tranchilizantele

Regele fructelor, mărul, este un prieten loial al stării noastre de sănătate. De puterea terapeutică a miraculosului fruct se leagă şi proverbul «Mărul ţine doctorul la distanţă de noi». Infuzia preparată din seminţele sale au efecte relaxante şi acţionează ca un calmant asupra sistemului nervos. Pentru cei care se luptă cu insomniile repetate, infuzia din semninţe de măr este un remediu sigur pentru un somn bun şi odihnitor, noapte de noapte. Ceaiul trebuie consumat, seară de seară, până când uitaţi de insomnie. Un astfel de leac se prepară dintr-o linguriţă de seminţe uscate şi măcinate la o cană cu apă clocotită. Lăsaţi ceaiul să se infuzeze 15 minute, după care strecuraţi şi beţi toată cantitatea, cu înghiţituri mici, cu o jumătate de oră înainte de culcare.

Un tonic pentru psihic

Sucul de gutuie, care se pregăteşte din fructe proaspete şi bine coapte, are proprietăţi fortifiante, antiseptice, hemostatice, astrigente şi diuretice. De aceea, câte o cană de suc, băută dimineaţa, la micul dejun, are efecte foarte bune şi asupra psihicului şi îmbunătăţesc starea de spirit a persoanelor suprasolicitate fizic şi psihic.

Adauga un comentariu

*