Biserica din Bacioiu – Corbasca, de la promisiune la realitate

Alaturi de parintele Arsenie si de maica stareta Luciana Afloarei de la manastirea Poglet – Corbasca, locuitori din satul Bacioiu s-au adunat sambata dimineata la Biserica sa ajute la descarcarea tablei care va acoperi sfantul lacas. Deputatul Gabriel VLASE a donat Bisericii peste 600 de mp de tabla Lindab, gestul sau reprezentand  continuarea sprijinului acordat inca de la punerea pietrei de temelie.  „Acum patru ani parea un vis imposibil. Cu eforturi mai mari sau mai mici, iata ca Biserica satului a ajuns la stadiul de acoperis, ceea ce demonstreaza ca visul a devenit realitate”, a spus Gabriel VLASE.

 

In mai putin de 3 ani o promisiune s-a transformat  in realitate. In 2008, Biserica din Bacioiu era un vis al celor 2000 de sateni prin promisiunea deputatului Gabriel Vlase, legat emotional de aceasta localitate. In 2010 a fost sfintita piatra de temelie, iar in 2012 se monteaza acoperisul lacasului sfant. Visul a devenit cat se poate de real.

 

In 2008, deputatul bacauan si-a luat angajamentul ridicarii unei Biserici in satul Bacioiu, locul unde in urma cu 30 de ani parintii sai au fost profesori. „A fost un gest de suflet, pentru ca de aceste locuri se leaga amintirea activitatii profesionale a parintilor mei, dar si pentru faptul ca acest sat nu a avut niciodata o Biserica”, a explicat deputatul Gabriel Vlase.

In 2010, pe un teren din chiar inima satului, la Bacioiua fost sfintit locul de temelie a Bisericii cu hramurile ”Izvorul Tamaduirii” si ”Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil”. Slujba a fost oficiata de Preasfintitul Ioachim Bacauanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului. Ceea ce parea un proiect greu de finalizat, mai ales in actualul context social-economic, prin eforturile deputatului locului, Gabriel Vlase,  a maicilor de la Manastirea Poglet si a locuitorilor din Bacioiu, promisiunea unei Biserici a prins contur si se apropie de faza finala.  Lacasul de cult va oferi asistenta religioasa celor aproape 500 de familii de care traiesc in acest sat.

Adauga un comentariu

*