Incendii de vegetație uscată

Joi, 27 septembrie, la ora 15.39, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în comuna Săuceşti, sat Şerbeşti, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe un teren viran aparţinând numitului S. V., în vârstă de 40 de ani. În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă folosirea focului deschis în spaţii deschise, au ars circa 5 ha vegetaţie uscată.

La ora 16.25, un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Comăneşti a intervenit în oraşul Comăneşti, cartier Lăloaia, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe mai multe proprietăţi individuale. În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă folosirea focului deschis în spaţii deschise, au ars circa 500 mp vegetaţie uscată şi circa 100 metri liniari gard. Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Comăneşti, care a acţionat cu 2 voluntari şi 8 lucrători silvici.

La ora 17.05, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în localitatea Nicolae Bălcescu pentru lichidarea unui incendiu la un lan de porumb aparţinând lui D. M., în vârstă de 41 de ani. În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă jocul copiilor cu focul, respectiv a minorilor A. E., de 8 ani, G. D., de 6 ani şi P. A., de 10 ani, au ars circa 5000 mp lan de porumb. Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei care a acţionat cu 10 voluntari.

La ora 20.20, un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Podu Turcului a intervenit în localitatea Găiceana pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe un teren viran aparţinând Consiliului Local Găiceana. În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă folosirea focului deschis în spaţii deschise, a ars circa 1 ha vegetaţie uscată. Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Găiceana.

 

 

 

Adauga un comentariu

*