Declaraţia premierului care vizează autorităţile din toată ţara. „De luni toată lumea….”

Premierul Victor Ponta a cerut autorităţilor locale să înceapă procesul de actualizare a listelor electorale, astfel încât Guvernul să poată transmite Curţii Constituţionale datele solicitate, dar şi să transmită un mesaj de stabilitate în această perioadă.

El a mai solicitat autorităţilor locale, într-o videoconferinţă vineri, să se asigure că toate persoanele implicate vor reveni din concediu începând cu săptămâna viitoare, precum şi să explice opiniei publice „ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă cu adevărat”, arătând că există multă confuzie şi dezinformare.

Premierul a precizat că Institutul Naţional de Statistică nu poate încheia până la 31 august procesul de centralizare a datelor adunate la recensământul populaţiei, astfel că autorităţile locale trebuie să verifice informaţiile privind evidenţa populaţiei.

Guvernul se va reuni, marţi, în şedinţă pentru a adopta deciziile necesare stabilirii numărului real al cetăţenilor cu drept de vot din fiecare unitate administrativ-teritorială.

Curtea Constituţională a amânat până în 12 septembrie decizia privind referendumul, menţionând că a primit date „contradictorii” privind listele electorale permanente şi că a cerut Guvernului ca până la 31 august să să transmită listele în baza cărora s-a organizat referendumul. În aceste condiţii, Crin Antonescu rămâne preşedinte interimar până la acea dată.

Decizia a fost luată joi, după ce miercuri seara a solicitat informaţii de la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi de la Institutul Naţional de Statistică. Senatorul PSD Dan Şova a declarat, joi, că premierul Victor Ponta „va ordona” efectuarea a 18 ore de muncă pe zi pentru finalizarea reactualizării listelor electorale permanente până în data de 12 septembrie. El a precizat că toate listele trebuie modificate şi puse în acord cu numărul real al populaţiei.

Adauga un comentariu

*