Adrian Năstase s-a împuşcat. Va fi operat peste câteva ore. Este conştient şi se află la Terapie Intensivă

Fostul premier Adrian Năstase este internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca şi va fi operat în această dimineaţă după ce s-a împuşcat în zona gâtului cu un pistol.Adrian Năstase a încercat să-şi ia viaţa la cîteva ore după ce a aflat că va trebui să execute sentinţa de doi ani de închisoare în dosarul trofeul Calităţii. Fostul premier a profitat de moment şi ar fi încercat să se sinucidă cu un pistol. Unul dintre poliţişti a încercat să îl oprească, dar fostul premier s-a rănit în zona gâtului. Ambulanţa l-a transportat pe Năstase la Spitalul Floreasca.Cei mai buni medici se ocupă de cazul lui Adrian Năstase, printre ei se numără Ioan Lascăr şi Şerban Brădişteanu.  Adrian Năstase se află acum la terapie intensivă. Starea lui este stabilă, iar fostul premier este conştient.Comportamentul autorităţilor în acest caz este unul inuman şi nemeritat, dincolo de deciziile justiţiei, susţine preşedintele de onoare al PSD. Ion Iliescu nu înţelege de ce s-au grăbit poliţiştii să-l ridice pe fostul premier atât de repede, cauzând astfel o dramă.   Procurorii au deschis deja o ancheta penala in cazul tentativei de suicid a lui Adrian Nastase. Acestia au verificat toată noaptea casa din strada Zambaccian.Din primele informaţii, arma cu care a încercat să îşi ia viaţa este un revolver de calibru 45. Procurorii au gasit in casă şi glontul pe care Adrian Nastase si l-a tras in zona gatului. Ioan Lascăr, Şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, a declarat că Adrian Năstase este evaluat, monitorizat, este stabil, el spunându-le jurnaliştilor că familia fostului premier nu doreşte ca acestora să le fie furnizate informaţii.

Ioana şi Bogdan Popovici s-au prezentat în arestul Poliţiei Capitalei. Aceştia au fost condamnaţi definitiv de instanţa supremă la cinci şi, respectiv, şase ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”. Valentin Horia Șelaru, procuror-șef: „Adrian Năstase a încercat să se sinucidă. Au fost ridicate mai multe obiecte de la reședința sa și urmează să finalizăm cercetările. A fost ridicată și o armă de foc, un revolver. Putem afirma la finalizarea cercetărilor de la fața locului că este foarte probabil să se fi tras un singur foc de armă”.

Şerban Brădişteanu: „Nu este într-o stare bună. În jur de ora 9 intrăm în operaţie cu o echipă complexă. Operaţia nu se poate amâna. Este conştient dar nu poate fi vizitat decât de echipele medicale. Alături de el se află şi poliţiştii.  Există mai multe plăgi împuşcate”.

Potrivit ultimelor informaţii, Năstase are un lob tiroidian atins. Se pare că acesta şi-a dus pistolul la tâmplă, a fost lovit peste mână de un poliţist, atunci glonţul i-a pătruns în zona gâtului. Doctorii se tem cel mai tare de o posibilă infecţie.

Adauga un comentariu

*