Adrian Năstase, condamnat DEFINITIV la 2 ani de închisoare cu EXECUTARE

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Pe 30 ianuarie 2012, ÎCCJ l-a condamnat la doi ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi civile pe fostul premier Adrian Năstase.

Instanţa a mai decis atunci confiscarea de la Adrian Năstase a sumei de 38.217,220 lei, bani dobândiţi prin săvârşirea infracţiunii şi a dispus menţinerea sechestrului de către procurori.

Fostul premier a fost trimis în judecată, anul trecut, alături de fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Jianu, şi de alte patru persoane.

Dosarul are legătură cu simpozionul „Trofeul calităţii”, despre care procurorii cred că a fost organizat pentru a masca strângerea unor sume de bani de la societăţi, pentru campania electorală prezidenţială din 2004 a social-democratului.

Adauga un comentariu

*