AUSTRIA – ROMÂNIA 0-0: Tătăruşanu, cel mai bun tricolor

Tricolorii au remizat în amicalul cu Austria şi microbiştii români se pregătesc de sportul pe care l-au învăţat cel mai bine: manevrarea telecomenzii la turneele finale.După victoria nesperată cu Elveţia, naţionala de fotbal a României a jucat la rezultat în amicalul cu Austria. Demis după un eşec pe acest stadion, Victor Piţurcă nu a riscat prea mult la Innsbruck şi a smuls o remiză albă în faţa unei echipe cotată ca favorită la casele de pariuri. În aceste condiţii, tricolorii nu au avut nici o ocazie clară de a marca, în timp ce gazdele i-au crescut cota portarului Tătăruşanu, care a avut câteva parade excepţionale. A fost ultimul amical înaintea Euro 2012. Urmează o partidă de verificare cu Slovenia în august, apoi, în toamnă, meciurile din preliminariile Campionatului Mondial.

Austria: Gratzei – Garics, Scharner, Dragovici, Suttner – Klavak, Alaba (Baumgartlinger ’88) – Burgstaller (Sabitzer ’65), Junuzovici (Ivanschitz ’71), Arnautovici (Pehlivan ’85) – Janko (Burger ’46). Selecţioner: Marcel Koller.

România: Tătăruşanu – Papp, Goian, Găman, Raţ – Florescu (C. Lazăr ’59), Chiricheş (Bourceanu ’71) – Torje (Maxim ’85), Grozav (Alexe ’62), Tănase (Chipciu ’78) – D. Niculae (Gardoş ’90+2). Selecţioner: Victor Piţurcă.

Partida a fost arbitrată de olandezul Danny Makelie, ajutat de asistenţii Rob van de Ven şi Wilco Lobbert. Arbitru de rezervă a fost austriacul Markus Hameter.La partida de pe stadionul Tivoli din Innsbruck au asitat 12.500 de spectatori.Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, a declarat, marţi, după remiza din meciul amical cu Austria, scor 0-0, că este mulţumit de acest rezultat, deşi se aştepta ca „tricolorii” să aibă mai multe ocazii. „Sunt mulţumit, am avut două jocuri grele cu echipe puternice. După o victorie cu Elveţia, am reuşit un egal cu Austria şi sunt mulţumit. Concluziile le vom trage în zilele următoare. Vom vedea ce lucruri bune am făcut, ce nu ne-a ieşit. Mă aşteptam să avem mai multe ocazii de poartă, dar austriecii au jucători foarte buni. Din punct de vedere al concentrării şi al motivării am jucat la maxim. În rest, trebuie să şi poţi, să te lase şi adversarul. Ne-au lipsit 8-10 jucători valoroşi în acest turneu. M-a interesat rezultatul, la fel cum i-a interesat şi pe austrieci”, a spus Piţurcă la TVR 1.

Adauga un comentariu

*