Ingeram substante carigene fara sa stim

Ingeram substante cancerigene fara sa stim.  Legea le permite producatorilor de alimente sa nu le mentioneze pe etichetele produselor. Producatorii nu trec pe ambalajele alimentelor o gramada de substante nocive. Cum ar fi grasimile trans si acrilamida. Cum legea nu-i obliga sa faca aceste notificari, pacaleala e cat se poate de legala. Iar consumatorii care inghit, fara sa stie, substante cancerigene, n-au cui sa se planga. Cine nu iubeste cartofii prajiti, cipsurile sau delicioasele prajituri? Sunt alimente care ne atrag ori de cate ori le vedem. Sunt insa cateva lucruri pe care nu le stim despre aceste produse, cum ar fi ingredientele exacte. Nu le stim pentru ca nici macar pe etichete nu sunt trecute.O paine integrala si cipsuri au fost duse la un laborator pentru teste. Grasimile trans au iesit in proportie de 0.2 la suta in fiecare dintre produse, iar acrilamida intr-un procent foarte scazut, greu de detectat de calculator. Dar, exista. Pare putin, dar ganditi-va la ce cantitati ajungem daca socotim tot ceea ce mancam intr-o zi.Grasimile consumate pe termen lung pot provoca boli de inima, diabet sau boli ale articulatiilor, iar acrilamida este putrernic cancerigena. Dar producatorii stau linistiti. Legislatia le permite sa nu treaca pe eticheta acele ingrediente care nu trec de doua procente din intregul produs.

Adauga un comentariu

*