Horia Tecău, campion la București, alături de Robert Lindstedt

Horia Tecău şi Robert Lindstedt au câştigat finala de dublu la BRD Năstase Ţiriac Trophy. Favoriți ai turneului de la București, cei doi s-au impus ci 7-6, 6-3 în fața perechii Jeremy Chardy / Lukasz Kubot (Franța/Polonia), după o oră și 34 de minute de joc.

„Este un sentiment extraordinar să câştig acasă, după atâtea încercări, alături de fani, de prieteni şi de familie. În sfârşit am câştigat, după 14 ani de la ultima victorie a unor români şi este bine. Mai am de jucat 8-9 ani probabil şi sper să câştig mereu aici. După titlurile de Grand Slam pentru mine titlul de la Bucureşti este cel mai important. Următorul nostru obiectiv este o victorie la Roland Garros. Ştim că putem şi ăsta este obiectivul nostru la care ne gândim în fiecare zi”, a spus Tecău la finalul partidei, mulțumindu-i și partenerului său pentru susținere.

Jucătorul suedez a declarat la rândul lui că este un sentiment minunat să câştige turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy pentru că ştie cât de importantă era pentru partenerul său de dublu, Horia Tecău, o victorie la Bucureşti. „E un sentiment minunat. Este un turneu 250 ATP special pentru mine având în vedere că este turneul de acasă al lui Horia. Ştiu cât de important era pentru el şi este un sentiment minunat că am reuşit să câştigăm”, a spus tenismanul, care s-a arătat entuziasmat de atmosfera creată de publicul bucureştean, precizând că s-a simţit ca la un meci de Cupa Davis disputat în Suedia.

Acesta este primul titlu din 2012 pentru cei doi, care s-au ales un cec de 21.800 de euro şi 250 de puncte ATP. Tecău şi Lindstedt au mai câştigat împreună şase titluri la dublu: Bastad (2010, 2011), Casablanca (2010, 2011), New Haven (2010) şi s-Hertogenbosch (2010). De asemenea, titlul obţinut de Tecău este primul al unui român la turneul de la Bucureşti, după cel câştigat tot la dublu, în 1998, de cuplul Andrei Pavel/Gabriel Trifu.

Adauga un comentariu

*