FC Barcelona şi Bayern, în semifinalele UEFA Champions League! Catalanii, calificaţi din două penalty-uri

După 0-0 în prima manşă, Barcelona a reuşit calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, în urma victoriei cu 3-1 reuşite în returul cu AC Milan, pe teren propriu. Două penaltyuri transformate de Messi (24 de ani) au asigurat cea a cincea calificare consecutivă a catalanilor în „careul de aşi”. Argentinianul a egalat aseară recordul de goluri reuşite de un singur jucător într-un sezon european, 14.Deşi italienii au aterizat în Spania cu gândul la finala Ligii Campionilor din 1994, când AC Milan a spulberat-o pe Barcelona cu 4-0, „diavolii” au refuzat jocul în faţa maşinăriei de pase catalane. Milanezii au încercat pe „Camp Nou” aceeaşi tactică din meciul tur: apărarea pe două linii şi un trident ofensiv exploziv, format din Boateng, Ibrahimovic şi Robinho, trimişi în teren să hărţuiască apărarea Barcelonei cu fiecare ocazie ivită. Abordarea lui Allegri s-a dovedit a fi falimentară însă. După doar 11 minute, imprudenţa lui Antonini a fost penalizată de centralul Kuipers, care a acordat penalty la intervenţia asupra lui Messi! Iar „Puricele” a transformat elegant, reuşind al doilea său gol contra echipelor din Italia. Sub dominarea sterilă a Barcei, milanezii s-au reorganizatrapid, iar Nocerino a dat lovitura pe contraatac, după o pasă excelentă oferită de Ibrahimovic (32).

MESSI, MECIUL ŞI RECORDUL

Atunci când ambele echipe se pregăteau de pauză, Nesta a comis o eroare impardonabilă la un corner şi tragerea sa de tricou a produs cel de-al doilea penalty al întâlnirii. A transformat acelaşi Messi, care l-a păcălit pe Abbati prin schimbarea colţului şi a adus gazdele din nou în avantaj. Argentinianul i-a egalat astfel pe singurii fotbalişti care mai reuşiseră să marcheze 14 goluri într-un singur sezon de Cupa/Liga Campionilor: Jose Altafini (sezonul 1962/1963) şi Ruud Van Nistelrooy (2002/2003). Repriza a doua n-a adus nicio schimbare a ostilităţilor, iar un ricoşeu norocos l-a lăsat pe Iniesta singur cu Abbiati în minutul 53, când Barca s-a desprins în cele din urmă la două goluri. „Tiki-taka” i-a ajutat apoi pe catalani să păstreze posesia, iar milanezii n-au mai reuşit să ameninţe poarta lui Valdes până la final. S-a terminat 3-1, iar echipa lui Guardiola îşi aşteaptă adversarul din semifinale, care se va alege între Chelsea şi Benfica Lisabona.

Bayern, fără emoţii

Bayern München continuă cursa pe trei fronturi. Fără să se forţeze, ba chiar permiţându-şi să îl odihnească pe golgheterul Mario Gomez, bavarezii s-au impus fără probleme şi visează la finala care se va disputa pe „Allianz Arena”. În lipsa lui Super Mario, marcatorul de serviciu a fost Olic, care a îngropat încă din prima parte speranţele lui OM la o răsturnare spectaculoasă.Nici statistica nu era prea generoasă co trupa lui Deschamps: Bayern câştigase 12 din ultimele 13 meciuri disputate acasă în Ligă, iar Marseille pierduse opt din ultimele nouă jocuri, în toate competiţiile.Pe lângă Liga Campionilor, bavarezii mai sunt în cărţi pentru câştigarea Cupei Germaniei, unde pe 12 mai vor disputa finala cu Borussia Dortmund, şi pentru cucerirea titlului în 1.Bundesliga. Şi acolo adversara este tot Dortmund, care are un avans de trei puncte în clasament în faţa echipei lui Heynckes. Dintre formaţiile calificate în sferturile Ligii, doar Barcelona mai are şanse reale să reuşească „tripla” la finalul sezonului.


Adauga un comentariu

*