Revolta la Balcescu. E 85, blocat doua ore

Câteva sute de localnici din comuna Nicolae Bălcescu au blocat drumul spre Bacău. Motivul este că autobuzele firmei Atic Grup din Târgovişte nu mai vin în staţii deloc sau întârzie. Supărarea oamenilor a atins cote maxime azi, când societatea a refuzat să le elibereze abonamente de transport în comun. Majoritatea beneficiarilor sunt navetişti care lucrează în Bacău, sau elevi care învaţă în şcolile din municipiu.

„E nebunie generală. Societatea de transport din Târgovişte nu are nici acte, nici licenţă, nu au nimic. Eu, ca Primărie, sunt doar spectator. Licitaţia s-a ţinut la Bucureşti, iar contractul este semnat cu Consiliul Judeţean. Noi, ca Primărie, nu putem lua nicio decizie”, a declarat Anton Şiler, primarul din Nicolae Bălcescu. El a mai adăugat că „problemele au început de acum trei ani şi la douar două săptămâni de când eu am fost investit primar am început să fac sesizări peste tot în care spuneam toate aceste nereguli. Am trimis petiţii la Consiliul Judeţean, Prefectură, Ministerul Transporturilor, Ministerul de Interne ba chiar şi la Primul Ministru. Nu s-a întâmplat nimic”.

”E o mare prostie ce se întâmplă! Bucureștiul face licitația și Consiliul Județean trebuie să umble prin instanțe ca să anuleze contractul. Păi trebuia ca noi să facem licitația și noi să ne asumăm tot ceea ce se întâmplă pe urmă. Primesc reclamații de la oameni de prin 2009. E declarat un război deschis cu această firmă în care sunt băgați șefii de la ARR Central și cei de la Ministerul Transporturilor”, a declarat Dragos Benea președintele CJ Bacău.

“Transportul de persoane este asigurat de operator fără a deţine contract de prestarea serviciului şi cu un număr insuficient de autobuze, transportând persoane cu mult peste numărul de locuri prevăzute în certificatul de înmatriculare”, a declarat Anton Siler, primarul comunei Nicolae Bălcescu.

Potrivit acestuia autorităţile din comuna Nicolae Bălcescu au solicitat de mai multe ori pe parcursul anului trecut “luarea măsurilor necesare în vederea asigurării unui serviciu de transport de bună calitate”.

Reprezentanţii autorităţilor locale, ai Poliţiei şi Jandarmeriei încearcă să convingă protestatarii să se retragă de pe carosabil. AGERPRES

sursa foto: ghidul bacaului

Adauga un comentariu

*