Penitenciarul Bacau recruteaza cadre pentru aceasta institutie

În perioada 27.02 – 09.03.2012, Penitenciarul Bacău şi-a propus prezentarea ofertei educaţionale a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor pentru admiterea în unităţile de învăţământ proprii, dar şi partenere la procesul de învăţământ, care formează cadre ale acestei instituţii, subordonată Ministerului Justiţiei. Pentru campania de popularizare a unităţilor de învăţământ care pregătesc viitorii funcţionari publici cu statut special din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor se realizează întâlniri între elevii claselor a IX – a XII a din liceele judeţului Bacău  şi o echipă mixtă formată din cadre ale Penitenciarului Bacău, în vederea prezentării ofertei de învăţământ pentru anul 2012-2013. Cu această ocazie, vor fi distribuite liceenilor pliante cu şcolile care formează ofiţeri şi agenţi de penitenciare şi vor fi prezentate diverse alte materiale care să capteze interesul elevilor de liceu pentru oferta educaţională.( metodologii de desfăşurare a concursurilor de admitere, durata studiilor, site-uri de informare, oportunităţile oferite de instituţiile prezentate, avantajele dar şi dificultăţile întâmpinate în cadrul carierei de funcţionar public cu statut special). Instituţiile de învăţământ care formează funcţionari publici cu statut special specializaţi pentru munca de penitenciare sunt:

 Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti – pentru ofiţerii de penitenciare (durată de studii-3 ani);Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” din Bucureşti – pentru ofiţerii specialişti din domeniul securităţii şi informaţiilor şi din domeniul psihologie – informaţii (durată de studii-3 ani); Institutul Medico – Militar din Bucureşti – pentru ofiţerii medici de penitenciare cu specializările medicină generală şi medicină dentară (durată de studii-6 ani); Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare din Târgu Ocna, jud. Bacău – pentru agenţii de penitenciare (durată de studii-1 an);Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu – pentru ofiţerii cu specializările management economico-financiar şi administraţie publică (durată de studii-3 ani);        – Academia Tehnică Militară Bucureşti – pentru ofiţerii cu specializările construcţii şi fortificaţii, transmisiuni, calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională (durată de studii – 4 ani); Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti – pentru agenţi cu specializările auto, tehnică de comunicaţii, operare şi mentenanţă echipamente informatice, construcţii şi bucătari (durată de studii -2 ani). Elemente de interes pentru tinerii interesaţi să dezvolte o carieră în domeniul execuţional penal : acordarea unei solde lunare pe timpul studiilor;asigurarea în condiţii de gratuitate a cazării, mesei, echipării, cursurilor şi asistenţei medicale pe timpul şcolarizării;asigurarea unui loc de muncă stabil după absolvire, prin repartizarea într-o unitate din sistemul penitenciar;condiţii de salarizare decente; asigurarea unui climat organizaţional motivant, propice  pentru dezvoltarea carierei. Scopul principal al  acţiunii de promovare este acela de a determina elevii liceelor bacăuane să îşi formuleze o opţiune serioasă în sensul înscrierii la concursul de admitere în instituţiile de învăţământ care şcolarizează personalul de penitenciare. Informaţii  privind concursurile de admitere se pot obţine la sediul Penitenciarului Bacău, str. General Guşe, nr. 3, judeţul Bacău,    telefon: 0234/524711, int. 108 – Biroul Resurse Umane.

 

Pentru informaţii suplimentare desemnăm ca persoană de contact pe d-na inspector Mădălina MĂTĂSARU , purtătorul de cuvânt al unităţii noastre, tel : 0234/520852, fax: 0234/520456, tel. mobil : 0745616883 , e-mail:

Adauga un comentariu

*