Rusescu a şters Steaua de praf » Un pic mai buni decît cei mai slabi

Liga 1 nu e Europa League. E altceva, mai accesibil, mai neaoş. Cu vise mari – „pînă de Paşte să vă văd pe primul loc!”, cum sună ordinul lui Gigi Becali -, steliştii au turat motoarele la maximum în start de primă etapă pe 2012. Şi, după 192 de minute de căutări în acest an calendaristic, a dat gol, Rusescu (12), omul primei reprize, avînd clarviziune şi fineţe, iar mingea, docilă, l-a ascultat pe vîrful reprofilat în mijlocaş dreapta.

Oportunităţi la recycle bin
Steaua a avut prim-planul, însă au fost şi momente de bambilici în jocul echipei lui Ilie Stan. La această categorie s-a remarcat, în prima parte, Tănase. Pe lîngă faptul că „a bărbierit” nişte baloane, „decarul” a greşit în minutul 17 şi Enache a scăpat spre poarta lui Tătăruşanu. Norocul roş-albaştrilor a fost că mijlocaşul Mioveniului nu şi-a calibrat şutul şi-a înălţat zmeul din poziţie perfectă.

Superofensiva Steaua – cu 5 oameni de atac de la mijloc în sus – a impus ritmul. Dar egoismul lui Florin Costea (27) a influenţat scorul. Olteanul a preferat gloria personală, nematerializată, în locul unei pase către Tatu sau Machado, liberi în careu, pentru un 2-0 evident. Machado (39), reluare cu capul din 12 metri, a fost privat de gol prin reflexul lui Cobrea.

Ca de 4 martie, trepidant
Prea mulţi oameni de atac pe gazon nu-ţi asigură mereu nici spectacolul, nici sacul de goluri. Deşi „cei 5” s-au tot schimbat între ei, încercînd diverse variante care să devină viabile. Uneori, gen Machado (58), mingea s-a dovedit un duşman de temut pentru stelişti. Şi era să fie lovitura serii de 4 martie, ca-n ’77: Ispir (62) a tras tare la poartă din poziţie centrală, după o bîlbă generală a roş-albaştrilor, dar Tătăruşanu şi-a răscumpărat o parte din erorile din „dubla” cu Twente. Imediat, l-a blocat şi pe Olteanu. Pe contră, Steaua putea rezolva partida. Machado l-a servit, altruist, pe Florin Costea (64) să dea lovitura de graţie, însă olteanul a reluat stupid pe lîngă poartă!
Rusescu, cel mai bun om al Stelei aseară, a fost schimbat, cam ciudat, în minutul 72. Deşi nu părea a avea probleme, însă Ilie Stan s-a gîndit, probabil, să ţină mai mult de minge în detrimentul unor atacuri tăioase. Şi bucureştenii au încheiat partida muncitoreşte, trudind pentru a menţine scorul favorabil, însă continuă lupta pentru a bifa un Paşte fericit peste 6 săptămîni.

Adauga un comentariu

*