EVZ: Bacau- pe harta dezacordurilor din USL

Filialele PSD şi PNL mai au doar două săptămâni pentru definitivarea listelor de candidaţi la locale. În unele judeţe s-ar putea candida separat.

La alegerile locale din iunie, din cauza divergenţelor, PSD şi PNL ar putea, în câteva judeţe importante, să nu candideze sub sigla USL, ci separat.Problemele sunt cauzate fie de dispute personale ale liderilor locali de la PSD şi PNL, fie de principiul parităţii pe liste. EVZ a făcut un prim inventar al locurilor unde USL nu se naşte nici cu forcepsul.

BUZĂU. Liberalii sunt nemulţumiţi de pasivitatea lui Victor Ponta faţă de pretenţiile social-democraţilor locali. Aceştia din urmă, în frunte cu primarul Constantin Boşcodeală, au anunţat că vor merge pe liste separate la locale şi-l vor susţine pe Victor Mocanu pentru un nou mandat la şefia Consiliului Judeţean, împotriva liberalului Cristian Bâgiu.

BACĂU. Primarul PNL Romeo Stavarache nu vrea să audă în niciun fel de Viorel Hrebenciuc. În plus, surprinzătoarea candidatură ca independent a fostului primar Dumitru Sechelariu este percepută de PNL drept o manevră de intimidare a PSD-ului.

TIMIŞOARA. Cireaşa de pe tort a constituit-o apropierea subită a PSD de primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu. PSD şi PNL conveniseră iniţial să susţină candidatura preşedintelui PNL Timiş, rectorul Nicolae Robu. Zilele trecute, atât liderul organizaţiei locale a PSD, Titu Bojin, cât şi Victor Ponta, nu au exclus iniţierea unor negocieri cu aripa Ciorbea-Ciuhandu a PNŢCD, scenariu privit cu multă îngrijorare la ultimul BPC al PNL, susţin surse liberale.

CARAŞ-SEVERIN. PSD a imitat modelul de la Buzău. Liderul organizaţiei locale, Ion Mocioalcă, nu a reuşit să-şi convingă în niciun fel colegii de partid să accepte o paritate de 1:1 cu liberalii pe liste comune mai ales în cazul consilierilor locali.

BUCUREŞTI. Disputele dintre PSD şi PNL se concentrează pe primăria sectorului 6, considerată singura cu şanse reale de a fi smulsă de la PDL. Disputa e complicată mai nou de pretenţiile lui Dan Voiculescu, care vrea să impună candidatul din rândurile PC. Conservatorul Ştefan Florescu aruncă pe piaţă sondaje la concurenţă cu liberalul Rareş Mănescu. Nici PSD nu se lasă, împingându-l pe senatorul Gabriel Mutu.

VÂLCEA.Crin Antonescu are probleme cu disciplinarea propriilor colegi de partid. Liberalii vâlceni sunt pe punctul de a merge pe varianta candidaţiilor proprii la alegerile din iunie.”Dacă există un interes pentru candidaturi din partea fiecărui partid component al USL, atunci există şanse ca PNL să aibă candidaţi proprii în fiecare localitate din judeţ. Aici avem în calcul şi faptul că o mare parte din organizaţiile din teritoriu ale PSD şi PC au declarat că-şi doresc candidat propriu la alegeri”, a declarat recent deputatul Cristian Buican, preşe dintele filialei PNL.De altfel, în ultimele săptămâni, cele două tabere şi-au disputat fără niciun compromis candidaţii pentru municipiul Drăgaşani şi alte oraşe din judeţ.

PRAHOVA.Conducerea PNL mai are de gestionat şi conflictul intern din Prahova. Liderul interimar al organizaţiei este contestat de liberali.
La nivelul PNL Prahova, s-au produs deja primele hemoragii: 200 de membri din organizaţia de tineret şi-au dat demisia alături de membri din fosta conducere, care făceau echipă cu Adrian Semcu.

SURSA: evz.ro

Adauga un comentariu

*