„Am stat lângă el, l-am ţinut de mână până când nu a mai respirat”. Povestea luptei lui Patrick Swayze cu cancerul, spusă de soţia sa

Lisa Niemi Swayze, care a fost căsătorită cu Patrick Swayze timp de 33 de ani, a povestit într-o carte despre cum s-au cunoscut, despre viaţa ca dansatori, despre dorinţa de a juca în filme şi despre lupta cu boala, scrie dailymail.co.uk.

„Eram atât de diferiţi unul faţă de celălalt şi totuşi foarte asemănători. Aveam 14 ani când ne-am cunoscut. Ne-am căsătorit pe 12 iunie 1975, apoi ne-am mutat la Los Angeles pentru a juca în filme. Ne trăiam visul”, a spus Lisa.

Soţia lui Patrick a mărturisit că au aflat despre boala lui la începutul lui 2008, când actorul a mers la medic pentru că avea ochii îngălbeniţi.

„Medicul ne-a spus că ar fi putut avea cancer. Rezultatele testelor au venit după câteva zile, iar Buddy, aşa cum îi spuneam lui Patrick, a ajuns târziu acasă, aşa că am ştiut adevărul înaintea lui”.

Atunci când Patrick a aflat, l-a întrebat pe doctor cât timp mai are de trăit. „Poate câteva săptămâni, poate câteva luni. Boala este extrem de agresivă” a fost răspunsul medicului.Lisa Swayze a mărturisit că au reuşit să ţină boala secretă timp de câteva luni, însă atunci când presa a aflat, s-a declanşat haosul.

„Au început să sosească scrisori şi e-mailuri. Erau mesaje de sprijin, dar deodată au apărut şi oameni care au încercat să se folosească de boala lui Patrick pentru câştigul personal. Reprezentanţii unui film au declarat că Patrick s-a retras din cauza bolii, dar el nici măcar nu citise scenariul filmului”, a spus soţia actorului.

Femeia a mărturisit că şi-a cumpărat o perucă şi se deghiza când ieşea din casă, pentru a nu fi recunoscută şi pentru a putea uita câteva ore de boala lui Patrick.După câteva luni de chimioterapie, tumoarea era mai puţin activă, iar în ceea ce priveşte cancerul pancreatic, acest lucru înseamnă succes. Soţia actorului a spus că acesta a tratat boala ca pe o aventură şi s-a arătat aşa cum era cu adevărat: umil, curajos, iubitor, amabil, înţelept şi rezistent.

„Ne distram, iar eu râdeam fericită pentru că era cu mine. Nici nu ar fi trebuit să fie în viaţă, dar era acolo”, a povestit Lisa Swayze despre soţul ei.

În ciuda bolii, actorul a continuat să lucreze la serialul „The Beast”, care se filma în Chicago.

Patrick a început să ia un nou medicament, care a dus la căderea părului.

„Era pustiit, se vedeau stresul şi boala pe faţa lui, stomacul i se umflase de la fluidele acumulate şi se plângea că are gleznele umflate. Cu toate astea, de fiecare dată când mă uitam la el îl vedeam frumos”, a declarat Lisa.

În septembrie, medicii i-au dat Lisei vestea care a cutremurat-o: Patrick mai avea foarte puţin timp de trăit.

„Ultimele cuvinte pe care ni le-am spus unul altuia au fost te iubesc. Apoi a intrat în comă, dar continuam să vorbesc cu el. Am stat cu el, i-am vorbit despre timpul petrecut împreună, l-am ţinut de mână, am dormit ţinându-l în braţe. În dimineaţa de luni, am ştiut că a venit momentul. Nu am vrut să ies din cameră. Am stat lângă Buddy, l-am ţinut de mână până când nu a mai respirat”, a spus soţia lui Patrick.

Patrick Swayze, devenit celebru cu rolul instructorului de dans din filmul „Dirty Dancing”, a murit pe 14 septembrie 2009, după o lungă luptă cu un cancer la pancreas, la vârsta de 57 de ani. Swayze, actor şi dansator, care şi-a consolidat statutul de sex simbol apărând alături de Demi Moore în comedia romantică „Fantoma mea iubită/ Ghost”, lansată în 1990, a murit în locuinţa din ferma sa din New Mexico.

Patrick Swayze a fost nominalizat de trei ori la premiile Globul de Aur, pentru rolurile din filmele „Dirty Dancing” (1987), „Ghost” (1990) şi „Reginele balului/ To Wong Foo Thanks for Everything, Julie Newmar” (1995), şi are o stea pe Walk of Fame la Hollywood.

Adauga un comentariu

*