Grupare infractionala specializata in trafic de minori si proxenetism, destructurata

Patru bărbați, membrii ai unei grupări infracționale, specializată în săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, proxenetism și prostituție, au fost reținuți pentru 24 de ore, în urma unei acțiuni desfășurată de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Bacău.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Bacău, au organizat și desfășurat 0 acțiune de prindere în flagrant a membrilor unei grupări infracționale din municipiul Onești, specializată în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, prostituție și acte sexuale cu minori. Astfel, în urma documentării activității infracționale a grupării au fost depistați: M. Maricel, de 34 de ani, A. Iulian, de 32 de ani, C. Gheorghe, de 52 de ani, T. Nelu, de 40 de ani, C. Florin de 32 de ani, toți din Onești și un minoră de 17 ani din Târgu Ocna. Din cercetări s-a stabilit că în cursul anului 2011, membrii grupării au racolat mai multe minore și tinere din municipiul Onești și din comunele limitrofe, pe care le-au lipsit de libertate în mod ilegal, iar prin amenințări și acte de violență le-au obligat să practice prostituția în folosul lor, în diverse locuri de cazare din Onești sau chiar la domiciliile clienților. Pentru aceste activități membrii grupării încasau diferite sume de bani. Procurorii D.I.I.C.O.T. au emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pentru A. Iulian, M. Maricel, C. Gheorghe și T. Nelu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire în grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, prostituție și act sexual cu minori si vor fi prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă. Ceilalți doi suspecți urmează să fie cercetați în stare de liberate, față de unul dintre ei fiind dispusă măsura interzicerii de a părăsi țara. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Direcției pentru Operațiuni Speciale și al Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău. Una dintre victime a împlinit în cursul lunii octombrie vârsta de 14 ani și provine dintr-o familie destrămată, ambii părinți fiind plecați în străinătate. În prezent aceasta se află în custodia autorităților, fiind cazată într-un centru special. Celelate victime aveau vârste cuprinse între 14 și 18.

Comentarii

  1. Felicitari politistilor si procurorilor.Astfel de actiuni ii va descuraja pe infractori si vor constientiza ca politia si justitia isi vor face datoria pana la capat.

Adauga un comentariu

*