,, So different and so alike. Everybody needs a chance”

În data de 11.10.2011 Şcoala cu Clasele I-VIII Sascut-Sat, structură a Şcolii cu Clasele I-VIII Sascut a organizat diseminarea mobilităţii din Turcia în cadrul Parteneriatului Multilateral Comenius ,, So different and so alike. Everybody needs a chance”, care s-a desfăşurat în perioada 19-28.09.2011 având ca instituţii partenere şcoli din Ungaria, Turcia, Polonia, Spania şi Portugalia.

La activităţile care au avut loc în cadrul diseminării ne-am bucurat atât de prezenţa profesorilor şi a elevilor de la Şcoala cu Clasele I-VIII Sascut, cât şi a reprezentanţilor Consiliului Local al comunei Sascut.

Activităţile, care au fost realizate atât de elevii, cât şi de profesorii participanţi la mobilitatea şi au constat în:

  1. Prezentări pps realizate de elevi, cu referire la activităţile desfăşurate atât în cadrul şcolii, respectiv a sesiunilor de pictură, a lecţiilor de limbă turcă, a diverselor activităţi sportive, cât şi a celor desfăşurate în afara ei (vizite în centrele culturale şi istorice din apropierea localităţii Osmaniye, timpul liber petrecut cu familiile gazdă).

  2. Prezentări pps referitoare la întâlnirea de proiect a cadrelor didactice care au participat la mobilitate si care au urmărit atât programul zilnic organizat de profesorii din Osmaniye, cât şi obiectivele turistice care au fost vizate în cadrul proiectului. De asemenea filmările şi fotografiile au fost aşezate cronologic, începând cu ziua plecării şi sfârşind cu cea a sosirii, după cum urmează: plecarea de la Sascut, luni 19 septembrie pe ruta Sascut – Bucureşti – Giurgiu – Edirne –Istambul; 20 septembrie – Istanbul, unde am făcut vizite de documentare (Moscheea Albastră, Moscheea Sfânta Sophia, Moscheea Cistern); 21 septembrie Istambul- Ankara ( Mausoleul lui Atatiurk)- Osmaniye; 22.09: întâlnirea oficială la şcoală ; elevii au participat la diferite competiţii sportive organizate de gazde, au vizitat şcoala, au participat la ora de limbă turcă; excursie în împrejurimi, vizite de documentare în locuri istorice: (Tropakkale, Atelierul de artă tradiţională, Muzeul în aer liber); 23.09.2011:vizită de documentare în Antakya (elevi şi profesori); vizitarea peşterii în care a stat Sfantul Petru şi a Muzeului de arheologie; seara internaţională la şcoală (program artistic cu dansuri şi cântece populare din fiecare ţară); 24.09.2011, sâmbata: vizită de documentare în Capadocia, (Oraşul subteran, Muzeul în aer liber, Atelierul de ceramică);25 09 2011: elevii şi-au petrecut ziua în familie; profesorii au vizitat Adana, plajă la Botoş , cină festivă la Adana; 26.09.2011: plecarea din Osmaniye spre România (Osmaniye – Denizli –Pamukkale); vizită de documentare (Cascadele de calcar, izvoarele termale).

Mulţumim tuturor participanţílor pentru interesul deosebit manifestat în cadrul activităţilor, precum şi Comisiei Europene şi Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale pentru sprijinul financiar acordat.

Coordonator proiect,

Prof. Ion Pascu

Adauga un comentariu

*