Organizartorii Oktoberfest Bacau 2011

„Vom face si mai mult pentru Bacau!”

Forumul Democrat al Germanilor – Forumul Regional Regiunea Extracarpatica si Forumul de Centru Bacau, impreuna cu asociatia “Clubul Economic German Moldova (DWCM)” au organizat la sfarsitul saptamanii trecute, timp de trei zile, prima editie bacauana a Zilelor Culturale Germane – Oktoberfest 2011. Despre acest eveniment i-am informat pe cititorii nostri. Acum revenim cu doua declaratii care vin sa sublinieze importanta acestui eveniment bacauan in premiera. Prima declaratie este a doamnei Carmen Coblis, presedinta Forumului Regional Regiunea Extracarpatica, un oaspete foarte important al Bacaului, care s-a implicat in organizarea acestui eveniment, fiind permanent alaturi de organizatorii bacauani. Cea de-a doua declaratie apartine domnului Mihai Todasca, presedintele Forumului German din Bacau. Ambele declaratii reliefeaza scopul principal al organizarii, in premiera, la Bacau, a traditionalei sarbatori germane Oktoberfest, care are o vechime de peste doua secole.

Carmen Coblis: „Forumul Regional Regiunea Extracarpatica este parte a Forumului Democrat al Germanilor din Romania si are 16 filiale, printre care si filiala din Bacau, care este foarte activa. Avem filiale nu numai in toate judetele Moldovei in care traiesc etnici germani; ci si in tot sudul tarii, pana la Craiova, inclusiv. Ma bubura foarte mult intiativa Forumului German din Bacau de a organiza si aici Oktoberfest, prilej foarte bun pentru bacauani de a cunoaste cultura germana, cantecele si dansurile noastre, traditiile noastre, dar si un foarte bun prilej de a aduce investitori germani la Bacau si de a ajuta mediul de afaceri bacauan, de a-i deschide porti spre Germania. Venirea la Bacau a doamnei dr. Kreibich, consilier economic al Ambasadei Germaniei, a cantarit greu si deja au fost discutate multe asopecte economice importante pentru Bacau, iar Forumul din Bacau a semnat deja un parteneriat. Ma bucura si faptul ca, alaturi de importantul sprijin oferit de Ambasada Germaniei in organizarea acestui eveniment, am avut alaturi firme importante din Bacau, cum ar fi Selgros, Heineken si alte cateva. Sunt sigura ca editia viitoare, din 2012, va aduce si mai multi bacauani la Oktoberfest”.

Mihai Todasca: „Clubul Economic German Moldova (DWCM) ne-a sprijinit foarte mult in organizarea primei editii bacauane a Oktoberfest. Eu, peronal, m-am implicat foarte mult in partea culturala, fiind si solist al formatiei Duo Zwei, impreuna cu Nicolae Stroe. Eu a, facut propunerea de a organiza si la Bacau Oktoberfest si doamna Carmen Coblis ne-a acordat tot sprijinul, s-a implicat in mod desoebit. Forumul nostru, de la Bacau, a fost infiinta in 1990 si avem actualmente 103 membri, nu numai etnici germani ci si cativa simpatizanti, care au indragit spiritul si cultura germana. Ne intalnim in prima duminica a fiecarei luni, la sediul nostru de pe strada Miron Costin, si va asigur ca Oktoberfest a dat un nou impuls activitatii noastre. Vom face si mai mult pentru Bacau, pentru bacauani, sunt prietenii nostri, aici traim si muncim, impreuna luptam sa ne fie mai bine”.

Adauga un comentariu

*