Sacramentul sfantului Mir la Cleja

“Vino, Duhule Sfinte” – astfel au cerut, au cântat şi l-au invocat pe Duhul Sfânt 100 de tineri candidaţi pentru primirea sacramentului Sfântului Mir, din parohia romano-catolică “Sfântul Marcu” din Cleja, judeţul Bacău, în ziua de 31 iulie 2011, în prezenţa Episcopului Petru Gherghel, a deputatului Gabriel Vlase, a primarului Ion Joca, a preoţilor din comunitate şi a celorlalţi preoţi prezenţi şi alături de credincioşi adunaţi pentru această sărbătoare.

Slujba a fost oficiata in aer liber, in curtea Bisericii din Parohia Cleja II. Preotul Anton Diacu a prezentat sutelor de credincio[i [i invitati semnificatia evenimentului. “Prin ungerea cu sfânta Crismă, prin adeziunea pe care reînnoit-o, tinerii noştri adolescenţi au deveniţi adevăraţi soldaţi ai lui Cristos, luptători neînfricaţi pentru apărarea credinţei prin cuvinte şi fapte. Fie ca această zi să nu rămână doar o amintire pentru tinerii noştri, ci să fie flacăra care să ardă şi să lumineze cărările întortocheate ale vieţii lor. Tuturor le doresc să trăiască şi să pună în practică darurile primite.”

 Gabriel Vlase, deputatul Colegiului 10: „Un eveniment deosebit pentru cei 100 de copii, pentru nasii lor si in general pentru comunitatea catolica de aici. Este genul de eveniment intimpinat cu emotie si despre care se va vorbi multa vreme. Impreuna cu domnul primar Ion Joca am tinut sa fim alaturi de clejeni si sa impartasim impreuna bucuria acestora”

Adauga un comentariu

*