Rezultate Bacalaureat Bacau. Dezastru

Dezastru la Bacalaureat în Bacău! Promobabilitate 45,82%. La Colegiul „Letea“ au promovat doar şapte absolvenţi. Situatia nu difera nici in tara.Rezultate dramatice la BAC: Mai multe licee din ţară au promovabilitate zero.Rezultate dezastruoase la examenul de bacalaureat. Multe licee din ţară au promovabilitate 0. Potrivit datelor parţiale ale ministerului Educaţiei gradul de promovabilitate este de aproximativ 50% însă sunt unele judeţe în care acesta este sub 30 de procente. Elevii spun că atât la matematică cât şi la română probele scrise au fost foarte dificile, cu subiecte care i-au derutat.

BACAU:
Dezastru la examenul de Bacalaureat din judeţul Bacău! Peste 3.000 de absolvenţi al liceelor şi colegiilor au fost respinşi la examenul de Maturitate. Cele mai slabe rezultate au fost obţinute de elevii de la Colegiul Tehnic „Letea“, unde au fost admişi doar şapte elevi dintr-un total de 210, „Dumitru Mangeron“, unde din 127 au promovat examenul doar opt absolvenţi, şi la Colegiul Tehnic de Comunicaţii „N.V. Karpen“ unde, dintr-un total de 385, au promovat proba maturităţii doar 43 de absolvenţi.

La polul opus de află Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din municipiul Bacău unde promovabilitatea este de 97%. Dintr-un total de 227 de absolvenţi doar patru au fost respinşi, dintre care doi au obţinut medie peste 5, însă sub 6 şi în final s-au clasat sub linie. Dintre cei admişi la Colegiul „Alecsandri“, 26% au medii între 9.00 şi 9.91, 32% între 8.00 şi 9.00 şi 58% au medii peste 8.00. La egalitate se află şi Colegiul „Gh. Vrănceanu“ unde dintr-un total de 228 de absolvenţi, patru au picat. 12% dintre aceştia au obţinut medii peste 9.00. „Colegiul «Vrănceanu» are profil matematică-informatică şi peste 180 de elevi au dat proba la matematică, unde subiectele au fost prea grele pentru un examen de Maturitate“, a declarat Gabriel Andrei, directorul unităţii de învăţământ. La Colegiul Naţional „Ferdinand I“, din 293 de absolvenţi opt nu au obţinut medie de trecere şi dintre aceştia doi au note între cinci şi şase.

La Liceul Sportiv promovabilitatea este de aproximativ 50%, la fel şi la Colegiul Economic „Ion Ghica“.

În Capitală, unele dintre cele mai mari probleme au fost la liceul tehnic „Edmond Nicolau“, unde doar trei candidaţi au reuşit promovarea. În plus, la liceul PTTR doar 18 din 332 de elevi au promovat examenul de bacalaureat

Elevii recunosc că acest lucru s-a întâmplat şi fiindcă supravegherea a fost mai strictă decât în anii anteriori.

Capitala nu este singurul oraş cu probleme. La Colegiul Tehnic din Suceava doar 20% dintre elevi au reuşit să promoveze bacalaureatul.

Mai multe licee din judeţele Argeş, Timiş şi Mehedinţi au promovabilitate zero. La Grupul scolar Vişeul de Sus din judeţul Maramureş nici un elev nu a trecut examenul de bacalaureat. (www.antena3.ro, www.inainte.eu)

Situaţie dezastruoasă şi la Timişoara. Toţi elevii de la două licee din oraş au picat examenul de bacalaureat, în timp ce la un alt liceu din capitala Banatului, un singur absolvent din 300 a promovat examenul maturităţii.

Comentarii

  1. Liceele cu procente mici au o groaza de Proiecte europene realizate, profesori cu stagii de formareprin CCD si multe gradatii de merit! La mai multe!

Adauga un comentariu

*