CONCURSUL PENTRU EDUCATIE SI SANTATE “SANITARII PRICEPUTI”- CONCURS DE TRADITIE- EDITIA 49, 2011

PROIECT FINANTAT CU SPRIJINUL PRIMARIEI BACAU SI  CONSILIULUI LOCAL BACAU

Demarat în anul 1962,la initiativa Comitetului de Cruce Rosie Bacau,  Concursul pentru Sănătate şi Prim-Ajutor „Sanitarii Pricepuţi” este singurul concurs de acest gen care se desfăşoară în şcolile şi liceele din România, bucurându-se de un interes deosebit din partea elevilor şi a profesorilor.

Dintre obiectivele sale se numără: însuşirea cunoştinţelor despre acordarea corectă a primului ajutor de bază, dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă, noţiuni privind adoptarea unui mod de viaţă sănătos, precum şi însuşirea cunoştinţelor despre Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.

 

In zilele de 28 si 29 mai, la Sala de Atletism Bacau va avea loc  Concursul “Sanitarii Priceputi”-faza judeteana, pentru clasele V-VIII si IX-XII.

Accidentele, rănile şi bolile pot apărea pe neaşteptate. Ajutorul imediat depinde adesea de membrii familiei, colegi, cadre didactice  sau trecători. Având cunoştinţe despre modul de acordare a primului ajutor, oricine poate fi de folos în asemenea situaţii.  Acesta a fost scopul principal al Concursului: să ştii să acţionezi corect şi util în situaţii neprevăzute.

Proiectul pentru al V lea an, este realizat si finantat cu sprijinul  Primariei Bacau si Consiliului Local Bacau.

Parteneri: Inspectoratul Scolar Bacau, Palatul Copiilor Bacau si  Casa Corpului Didactic Bacau .

Anul acesta castigatorii de pe primul loc de la sectiunea scoli generale  vor participa  la faza nationala, organizata la Buzau si vor reprezenta Judetul Bacau, la sfarsitul lunii iulie.

 

Avem deosebita placere de a va invita sa fiti alaturi de noi  la deschiderea concursului care va avea loc pe data de 28 mai, ora 10, si la decernarea premiilor

Va asteptam cu drag!

Cu deosebita consideratie,

Crucea Rosie Bacau

Director

Lt.col. ( r) Dan Marcel Babliuc

Persoana de contact: Cleanu Marlena, Coordonator proiecte

tel:  0234523733, 0740964663

 

Adauga un comentariu

*