5.636 pachete de ţigări de contrabandă şi o maşină confiscate

Inspectorii vamali din cadrul Birourilor Vamale de Frontieră aflate în  subordinea Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi,  au împiedicat introducerea în ţară a 5.636  pachete de ţigări de contrabandă.

Autoritatea vamală a aplicat amenzi contravenţionale în cuantum de 17.000 lei, a confiscat o maşină  ce avea locaşuri special amenajate pentru ascunderea ţigărilor şi a predat autorităţilor competente un caz în vederea  întocmirii unui dosar penal. Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră ALBIŢA, au descoperit ascunse şi nedeclarate 100.600 (5.030 pachete ) ţigarete de diferite mărci. La Biroul Vamal ALBIŢA, pe sensul de intrare în ţară s-a prezentat un autocar marca Mercedes, înmatriculat în România, cursă regulată Chişinău – Roma, ce avea pe lângă pasageri şi colete neînsoţite. Autocarul era condus de 2 şoferi, un de cetăţean român şi un cetăţean moldovean. La controlul amănunţit efectuat de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Albiţa au fost decoperite ascunse în scopul sustragerii de la control vamal, în podeaua autocarului, 180 de pachete de ţigări de diverse mărci (100 pachete de ţigări marca LM şi 80 pachete de ţigări marca MALBORO). Pe parcursul controlului asupra coletelor neînsoţite, când inspectorii vamali au ajuns la nişte cutii învelite în pânză neagră, şoferul ce preluase coletele a declarat că în interior se află colaci pentru o pomenire şi a atras atenţia inspectorilor vamali că dacă le-ar deschide s-ar putea altera şi că ar fi păcat. La deschiderea cutiilor, colacii s-au dovedit a fi ţigări. Au fost descoperite astfel 1.350 pachete de ţigări de contrabandă de diverse mărci (390 pachete marca LM şi 280 pachete marca MALBORO, 400 pachete marca WINSTON, 120 pachete marca LUKZ STRIKE şi 80 pachete marca R1, 60 pachete marca KISS, 20 pachete marca CAMEL). Conform legislaţiei în vigoare, inspectorii vamali au procedat la reţinerea în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări şi sancţionarea contravenţională a celor doi şoferi, şoferului  care răspundea de autocar i s-a aplicat o amendă în valoare de 5.000 lei,  iar şoferului care răspundea de coletele neînsoţite o amendă de 10.000 lei. Amenzile au fost achitate pe loc, iar autocarul şi-a continuat drumul.La Biroul Vamal ALBIŢA, pe sensul de intrare în ţară s-a prezentat un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria, cursă regulată Republica Moldova – Italia, ce avea, ca şi autocarul, pe lângă pasageri şi colete neînsoţite. La volan se afla un cetăţean român. La controlul vamal amănunţit efectuat de inspectorii vamali, au fost descoperite în colete neînsoţite 3.500 de pachete de ţigări de diverse mărci (1.500 pachete marca LM şi 1.500 pachete marca MALBORO, şi 500 pachete marca WINSTON).

Şoferul microbuzului a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, pe care a achitat-o pe loc, iar ţigările au fost reţinute în vederea confiscării de către autoritatea vamală.

Inspectorii vamali din Biroul Vamal de Frontieră STÂNCA COSTEŞTI au descoperit 246 pachete de ţigări marca PLUGARUL, ascunse într-un locaş special amenajat în rezervorul de combustibil al unui VOLKSWAGEN, înmatriculat în România, ce venea din Republica Moldova. Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării atât întreaga cantitate de ţigări cât şi autoturismul, deoarece avea locaşuri special amenajate pentru introducerea frauduloasă în ţară a ţigărilor de contrabandă. Şoferului, cetăţean moldovean, i s-a intocmit dosar penal, fiind la a doua tentativă de introducere în România a ţigărilor de contrabandă în ultimele 6 luni. Cazul a fost predat autorităţilor competente pentru continuarea cercetărilor. Inspectorii vamali din cadrul Biroul Vamal de Frontieră SIRET au descoperit într-o boxă audio ce se afla în portbagajul unui FORD MONDEO, ce venea din Ucraina, 360 de pachete de ţigări, ascunse în vederea sustragerii de la controlul vamal.Conform legislaţiei în vigoare inspectorii vamali au aplicat şoferului o amendă contravenţională în valoare de 6.000 lei, au reţinut în vederea confiscării ţigările, iar autoturismul a fost reţinut până la plata amenzii.

 

 

 

Adauga un comentariu

*