Cannes 2011: Lista completă a câştigătorilor celei de-a 64-a ediţii a Festivalului de Film

Pelicula „The Tree of Life” de Terrence Malick a fost distinsă, duminică, cu Palme d’Or, cel mai important premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, desfăşurat anul acesta între 11 şi 22 mai, informează MEDIAFAX.

Filmul lui Malick, care îl are pe Brad Pitt în rol principal, tratează atât tema sfârşitului lumii, dar şi cea a paternităţii. Criticii au vorbit în timpul festivalului despre acest film făcând referire şi la „Melancholia” lui Lars Von Trier – „exmatriculatul” Cannes-ului -, care tratează, de asemenea, tema sfârşitului lumii , potrivit imaginilor difuzate de canalplus.fr.

Un reprezentant al regizorului a primit trofeul de la actriţa Jane Fonda şi a spus că filmul lui Malick, „Tree of Life” , care îi are pe Brad Pitt şi Sean Penn în distribuţie, a avut „un parcurs foarte lung”.

Pe de altă parte, „Melancholia” a fost recompensat cu un trofeu – cel pentru interpretare feminină – care i-a revenit actriţei Kirsten Dunst.

Gala de închidere a festivalului a fost prezentată de actriţa franceză Melanie Laurent, care a jucat în filmul lui Radu Mihăileanu, „Concertul”. De altfel, Mihăileanu a fost prezent în competiţia de pe Croazetă, anul acesta, cu „La source des femmes”.

Continuarea aici (MEDIAFAX.RO)

Adauga un comentariu

*