Activitati desfasurate de GJM in aprilie

În aprilie, activitatea desfăşurată a vizat îndeplinirea măsurilor şi acţiunilor specifice atribuţiilor Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău. Au fost executate peste 250 de misiuni specifice având ca obiectiv apărarea drepturilor cetăţenilor şi protecţia acestora, apărarea proprietăţii publice şi private, prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală. Dintre acestea peste 100 de misiuni au fost executate pentru menţinerea ordinii publice (misiuni de patrulare executate în mediul urban şi în mediul rural, acţiuni executate în zona instituţiilor de învăţământ, acţiuni executate în pieţe, târguri, oboare), 12 misiuni de asigurare a ordinii publice (la manifestări sportive), 10 acţiuni de intervenţie (la solicitare ,,112’’ şi alte solicitări telefonice, echipe de intervenţie pentru asigurarea transporturilor speciale şi de valori), peste 150 de acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii. În perioada supusă atenţiei efective din cadrul unităţii au participat la asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia desfăşurării unor meciuri de fotbal, din cadrul Ligii I la fotbal, astfel: –  F.C. Oţelul Galaţi – F.C. „Sporting” Vaslui (stadionul „Oţelul” din municipiul Galaţi, în ziua de 06.04.2011)  , F.C. ‚,Sporting Club’’ Vaslui – F.C. „Dinamo” Bucureşti (stadionul „Municipal” din municipiul Vaslui, în ziua de 09.04.2011) , F.C. „Oţelul” Galaţi – F.C. “Dinamo” Bucureşti (stadionul „Oţelul” din municipiul Galaţi, în ziua de 16.04.2011). În ziua de 13.04.2011, aproximativ 100 de jandarmi din cadrul unităţii au participat la asigurarea măsurilor de ordine publică în localitatea Comăneşti – judeţul Bacău, pe timpul mitingului de protest împotriva punerii în aplicare a deciziei de desfiinţare a spitalului orăşenesc din localitate.

În ziua de 22.04.2011, în jurul orelor 20.15 la un depozit  de materiale de construcţii situat pe drumul european E 85 la ieşirea din municipiul Bacău, în zona comercială, a izbucnit un incendiu intr-o hală de depozitare a maselor plastice şi vopselelor, având o suprafaţă de aproximativ 800 metri pătraţi. Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Alexandru cel Bun’’ Bacău s-au deplasat la faţa locului trecând la izolarea zonei şi asigurarea accesului echipelor de intervenţie. Nu au fost victime omeneşti, fiind înregistrate numai pagube materiale.În perioada 21-24.04.2011, cu ocazia sărbătorii ,,Învierii Domnului – Sfintele Paşti’’, peste 140 de jandarmi din Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău au acţionat în sistem integrat  pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul manifestărilor religioase desfăşurate la Bisericile şi Mânăstirile din Judeţul Bacău (municipiul Bacău, Tisa Silvestri) şi Judeţul Neamţ ( Roman, Târgu Neamţ, Humuleşti). Jandarmii au asigurat ordinea publică pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase preponderent în zona lăcaşelor de cult şi în zonele apropiate ale acestora. Pe linia constatării faptelor de natura penală, în perioada de referinţă, pe timpul executării misiunilor specifice, s-au constatat de către efectivele unităţii un număr de 20 de fapte cu caracter penal pentru care au fost întocmite dosare cu acte premergătoare înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău pentru continuarea cercetărilor. Activitatea de constatare a faptelor contravenţionale s-a materializat în aplicarea a peste 500 de sancţiuni de acest gen , respectiv 50 de avertismente scrise şi 450 de sancţiuni cu amendă, în valoare de peste 75000 lei.

În ziua de 22 aprilie 2011 a avut loc o acţiune umanitară în localitatea Odobeşti  jud. Bacău, acţiune în cadrul căreia au fost dăruite produse tradiţionale specifice Sărbătorilor de Paşti unor familii de bătrâni cu o situaţie materială şi socială defavorizată.  Produsele au fost cumpărate din contribuţia benevolă a personalului unităţii.În ziua de 29.04.2011, cu ocazia “Zilei veteranilor de război”, un colectiv de cadre militare din unitate, condus de comandantul unităţii a participat la ceremonialul militar şi religios desfăşurat la monumentul “Eroilor întregirii neamului” din municipiul Bacău, în memoria veteranilor de război. Cu această ocazie a fost depusă o coroană de flori  din partea jandarmilor băcăuani, în cinstea militarilor căzuţi la datorie în primul şi al doilea Război Mondial.

 

 

Adauga un comentariu

*