Doua femei din Secuieni i-au sarutat mana postaritei pentru a primi ajutorul social!

Culmea nesimtirii!

Caz incredibil, petrecut in Vinerea Pastelui la Secuieni. Doua femei din comuna au fost obligate de diriginta Postei sa-i sarute mâna si sa ingenuncheze daca vor sa primeasca ajutorul social. Acest lucru s-a petrecut sub ochii  postasului Cezar Palade, presedintele organizatiei PDL din comuna.

Ce s-o fi gandit diriginta Postei din comuna Secuieni, Cristina Burca? Daca tot e Saptamana Patimilor, de ce sa nu “patimeasca” si cei aproape doua sute de beneficiari ai dosarelor de ajutor social din comuna! Asa ca a facut tot ce i-a stat in putinta pentru ca plata ajutorului social sa intarzie cat mai mult, iar apoi, sa se laude, in spiritul deja cunoscut al partidului de guvernamant, ca, datorita PDL-ui s-a reusit sa se primeasca banii si sa fie impartiti la populatie. Nu ca, neaparat, Cristina Burca ar fi membra de partid, dar este un simpatizant declarat, mai ales ca este ajutata chiar de presedintele acestei organizatii, Cezar Palade, o mai veche cunostinta a noastra. Beneficiarii ajutoarelor sociale din  comuna Secuieni au primit zeci de raspunsuri negative in ceea ce priveste acordarea sumelor cuvenite, diriginta Postei motivând ba ca nu sunt bani, ba ca n-or sa ajunga la toata lumea. “A trebuit sa intervin eu, personal,  la directoarea Centrului Regional Retea Postala Iasi, Laura Limbau, pentru ca sumele necesare comunei Sercuieni sa fie trimise la timp si sa se achite inainte de Paste beneficiarilor”, spune Margareta Luncanu, primarul comunei Secuieni.

 

Dusi cu zaharelul!

Desi banii sosisera si se putea achia ajutoru social, cei care se deplasau zilnic la Posta din comuna primeau acelasi raspuns invariabil dat de diriginta Cristina Burca: “Nu sunt bani, nu ajung pentru toata lumea”! Iar lumea astepta, ca deh, se apropia Pastele si nu prea avea ce pune pe masa. Doua dintre beneficiare, Florica Carp si Vica Corciu, au incercat sa protesteze mai vehement atunci când li s-a spus ca nu vor fi bani pentru toti. “I-am spus d-nei diriginte ca nu se putea sa trimita bani numai pentru cateva dosare si nu pentru toate, pentru ca in celelalte comune nu s-a intamplat asa. Prima data ne-a mintit ca n-au venit banii, desi d-na primar ne spusese ca a intervenit la Centrul de la Iasi si banii fusesera trimisi. Apoi a venit chestia ca nu vor ajun ge banii”, ne-a declarat Florica Carp.

 

Sarut mana d-na diriginta!

“Pentru ca vorbesti in plus, vei vedea ce ai sa patesti, mi-a strigat diriginta. Si mi-a scos cuponul meu si pe cel al Vicai Corciu, amenintandu-le ca nu vom primi banii decat daca ii vom saruta mana, vom ingenunchea si-i vom cere iertare!, declara Florica Carp. Iar lucrurile chiar asa s-au si petrecut. De fata cu mai bine de 30 de persoane, dar si cu presedintele PDL, Cezar Palade, care plesnea de satisfactie si nu mai prididea sa le spuna celor prezenti ca datorita PDL-ului au primit banii inainte de Paste, cele doua femei au ingenunchiat, i-au sarutat mana dirigintei de Posta si i-au cerut iertare! Numai asa au putut sa-si primeasca banii!

 

Aberatii, spune Cristina Burca

Cristina Burca, dirigintele Postei din comuna Secuieni spune ca aceste acuzatii sunt niste aberatii. “Ceea ce afirma cele doua femei sunt aberatii. Nu-i adevarat. Eu m-am zbatut peste tot sa le aduc banii. Mi-am sacrificat si timpul, stand vineri pana la ora cinci la Posta sa le dau banii. Iar ele, in loc sa-mi multumeasca, ma reclama. Asa-i cand faci bine. Inca o data va spun, sunt niste abearatii”, ne-a declarat Cristina Burca.

 

“Stil pedelist!”

“Am ramas profund indignata cand le-am auzit pe cele doua femei ce au patimit pentru a-si primi banii. Dar ce sa ma mai mir, este stilul pedelist. Dupa ce am insist personal pe langa d-na Laura Limbau ca banii sa ajunga la Posta inainte de Paste, acum aud ca diriginta, Cristina Burca, si Cezar Palade se lauda ca datorita lor s-au primit ajutoarele sociale. Este un caz nemaintalnit, ca doua femei sa fie obligate sa-i sarute mana dirigintei de Posta pentru a-si primi un drept legal. Repet, am ramas indignata in fata unui asemenea comportament”, a precizat Margareta Luncanu, primarul comunei Secuieni. (D.M.)

 

Comentarii

  1. luncanu margareta a zis:

    LA OF. POSTAL SECUIENI NIMIC NU MAI ESTE NOU SI NICI DE MIRARE, DE LA INJURII LA CUVINTE GRELE,DE LA COMPORTARI INUMANE PINA LA JICNIRI SAU UMILINTE, SI TOTUSI AM FACUT DESE SESIZARI DAR PROBABIL CA SUNT SUPORTATI SI TOLERATI POATE SI FELICITATI FIINCA NU S-A VAZUT NICI O MASURA LUATA SI NICI SCHIBARI IN COMPORTAMENTUL ACESTORA DESTUL DE VIOLENT.PREOCUPARILE LOR SUNT CU TOTUL INDREPTATE IN ALTE DIRECTII, FACTORUL POSTAL PALADE CEZAR SCRIE ARTICOLE SUB NUME FALSE PE INTERNET UNDE DENIGREAZA ACTIVITATEA PRIMARULUI SI A SALARIATILOR DIN PRIMARIE, MAI MULT LA TOATE INTILNIRILE CU CETATENII DISCUTA TOT FELUL DE ACUZE NEFONDATE, MAI MULT DE ATIT ALOCATIILE, PENSIILE SI ALTE SUME DE BANI VIRATE SE IMPART PREFERENTIAL . OFICIANTA BURCA CRISTINA ARE ACELASI COMPORTAMENT CARE SE LASA CU TIPETE DE ISTERIE, VAICARINDU-SE CA NU MAI POATE DE ATITA MUNCA.AM LUCRAT SI EU IN CADRUL OFICIULUI POSTAL SECUIENI CA OFICIANTA ESTE O PLACERE SA LUCREZI CU OMUL CARE INTRA PE USA VORBINDUI FRUMOS SI RESPECTINDU-L PRIMESTI LA RINDUL TAU RESPECTUL CUVENIT. NU ESTE PERSOANA CARE SA NU AIBA UN CUVINT URIT LA ADRESA SALARIATILOR BURCA CRISTINA SI PALADE CEZAR.SINGURUL LEAC AR FI DESTITUIREA SUNT ATITEA PERSOANE CARE VOR UN SALARIU, DECI NU SUNT DE NEINLOCUIT. SPER CA CONDUCEREA CENTRULUI REGIONAL AL POSTEI IASI SA IA CELE MAI CORECTE MASURI CARE SA FIE EXEMPLU PENTRU CEI CARE FAC CA ACESTIA, CARE CONFUNDA POLITICA CU SLUJBA IN FOLOSUL OMULUI SI CARE NU CUNOSC SE REFUZA SA CUNOASCA NEVOILE SI GRIJILE CELOR CARE POATE N-AU CE PUNE PE MASA.

  2. Dna.Luncanu Margareta trebuie sa fie si alte mijloace in afara de sesizari pentru a se putea da afara din oficiul postal a acestor mojici susnumitii CRISTINA BURCA si CEZAR PALADE.la urma urmei ei sint doar functionari postali in serviciul oamenilor.din aceasta cauza se traieste greu in Romania asta amarita,din cauza jigodielor de teapa acestor doi susnumiti

  3. Nu cred o iota din cele scrise mai sus. Sunt niste ABERATII !
    Imi este sila de aceleasi scorneli de fiecare data, in care samanta discordiei intotdeauna o reprezinta lupta dintre partide.
    De ce amestecati politicul in aceste lucruri? Nu credeti ca lucratorii de la posta sunt simpli salariati (7-800 lei salariu)?
    Nu cunosc al carui partid este acest ziar, dar pot confirma ca nu exista NICI MACAR UN SAMBURE DE ADEVAR IN ACEST ARTICOL !
    Tatal meu s-a aflat in multimea de cca. 200 de oameni care asteptau sa isi ridice ajutorul in ziua de vineri, si intr-adevar toti se inghesuiau sa ia mai repede banii. Nici macar politia din comuna nu a putut sa intervina pt a-i organiza.
    Apoi, nu s-a pus problema ca cineva sa ceara iertare ori sa ingenuncheze in fata lucratorilor de la posta, nici atat sa sarute maini (nu era loc sa inspiri o gura de aer, nici atat sa faci lectii de etica!).
    Nu sunt de acord nici cu grelele cuvinte aduse oficiantei Cristina. Nu am auzit pe nimeni sa spuna vorbe urate despre ea, asa cum se vrea a reiesi din articolul si din comentariile de mai sus. Din contra, cunosc ca ea este cea care lasa de la ea, sa fie toata lumea multumita.
    Ca postasul are nu stiu ce functie in PDL, este problema lui, dar asta nu inseamna ca trebuie sa amestecam un simplu loc de munca cu politicul. Ma tem ca doar sfarsitul lumii ne va linisti pe toti. Oricum, la felul in care se prezinta lucrurile in tara noastra (a se vedea articolul si comentariul de mai sus), niciodata o catastrofa cum a fost aceea din Japonia nu ne va gasi uniti in calea furiei lui Dumnezeu.
    Daca tot vrea cineva sa analizeze daca e bine sau rau cum stau lucrurile la Secuieni, rog onoratii jurnalisti sa se uite in curtea unora dintre cei care primesc ajutoare sociale, si care nu sunt chiar asa de saraci cum crede lumea (animale, tractoare, terenuri, case etc).

  4. nu stiu de ce; dar imtre primarie si posta nu au fost mai niciodata vorbe bune si asta ar putea sa fie din cauza partidelor la care apartin unii si la ura personala intre cateva persoane……
    cel mai bine ar fi ca fiecare sa isi vada de locul lui de munca si sa lase barfele…
    si pana la urma eu m-am inteles bine si cu posta si cu primaria….. sunteti cu totii oameni de treaba si nu are rost sa va certati…..
    va salut pe toti si sper sa nu mai citesc articole de genu acesta….

Adauga un comentariu

*