Biserica dezaprobă programarea meciurilor de Biserica dezaprobă programarea meciurilor de Paşte

Paşte: „Nici în comunism nu se întâmpla aşa ceva!”

Trei partide se vor disputa duminică, în etapa a XXVIII-a din Liga I, lucru nemaiîntâlnit nici măcar în anii comunismului în România, când nu erau recunoscute sărbătorile religioase. Decizia a revoltat lumea fotbalului, dar şi preoţii.  LPF s-a consultat cu televiziunile care transmit meciurile din Liga I şi a decis să şteargă pauza de Paşte din calendarul primului eşalon. Steaua şi Dinamo au refuzat să joace duminică, dar la Gloria – Oţelul, Mediaş – Urziceni şi U Craiova – FC Braşov nimeni nu a mai putut comenta. „Nu mi se pare normal ca alţii să refuze să joace, iar noi să jucăm”, a spus Eric de Oliveira.

„Nu e păcat, dar e imoral”

La fel de contrariaţi sunt şi jucătorii Gloriei, care şi-au luat gândul de la miel sau ouă roşii anul acesta. „Se puteau găsi alte soluţii, dar ce să facem dacă aşa au decis televiziunile? Măcar această sărbătoare trebuia respectată”, a spus portarul Gloriei, Călin Albuţ. Biserica Ortodoxă se opune şi ea deciziei LPF şi a televiziunilor. Părintele Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, spune că fotbaliştii care sunt credincioşi şi voiau să celebreze cea mai importantă sărbătoare a creştinismului trebuiau respectaţi. „Trebuie să existe respect pentru Paşte. Nu e păcat, dar sunt raţiuni de ordin moral”, a spus Ivanov.

„În comunism lumea era distrasă de la religie, dar iată că nu se întâmpla aşa ceva”, Părintele Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului

Ţările unde se dispută meciuri de Paşte

Austria 1; Cehia 4; Anglia 1; Franţa 1; Germania 2;
Ungaria 1; Olanda 4; România 3; Rusia 4; Scoţia 2;
Spania 6; Ţara Galilor1.

 

 

Comentarii

  1. extraordinar! sunt atatia oameni care merg la lucru si de paste,de revelion,de craciun sau aniversari! dar biserica nu plange pt fotbalisti ci pt audienta. se pare ca s-au prins si ei ca numarul prostilor care contribuie e in scadere.

Adauga un comentariu

*