Capul lui Botis, pe tichia lui Boc

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a demisionat din functie, miercuri dimineata, dupa o noua discutie cu premierul Emil Boc in care acesta i-a sugerat renuntarea la functie in contextul scandalului izbucnit legat de angajarea sotiei sale intr-un proiect european. Ioan Botis a declarat ca demisia sa este una de onoare, iar premierul va anunta numele noului ministru al Muncii. Vreau sa imi exprim scuzele pentru ca am intarziat o zi in anuntarea demisiei. Ieri am tinut sa il informez pe primul ministru asupra intentiilor mele de a demisiona si am facut o informare cate presedinte. Imi prezint demisia, la baza careia stau motive de moralitate. Este o demisie de onoare.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a demisionat din functie, miercuri dimineata, dupa o noua discutie cu premierul Emil Boc in care acesta i-a sugerat renuntarea la functie in contextul scandalului izbucnit legat de angajarea sotiei sale intr-un proiect european.”Ministrul Botis a venit pret de cateva minute, inainte de inceperea sedintei de guvern, ca sa dea mana cu colegii si sa le multumeasca de colaborare”, a declarat agentiei MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Cine vine in locul lui Botis

Raluca Turcan, Claudia Boghicevici, Gheorghe Barbu, Marian Sarbu sunt numele vehiculate pentru a prelua functia de ministru al Muncii, in locul lui Ioan Botis, care si-a dat miercuri demisia, potrivit unor surse din PDL.Surse din PDL au declarat, pentru MEDIAFAX, ca pentru functia de ministru al Muncii sunt vehiculate numele democrat-liberalilor Raluca Turcan – vicepresedinte al PDL, Claudia Boghicevici – deputat de Arad si vicepresedinte al Comisiei pentru munca din Camera Deputatilor, al carei nume a fost mentionat si la precedenta remaniere si Gheorghe Barbu – secretarul general al Camerei si fost ministru al Muncii, precum si cel al lui Marian Sarbu – presedintele UNPR si fost ministru al Muncii.Potrivit surselor citate, PDL vrea sa pastreze portofoliul Muncii, in timp ce UNPR ar dori functia de ministru al Muncii.
Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat, miercuri, ca a demisonat din functie si ca demisia sa este una de onoare, el cerandu-si scuze pentru situatia creata si spunand ca i-a informat inca de marti pe premierul Emil Boc si pe presedintele Traian Basescu privind intentia de a renunta la functie. Conducerea Ministerului Muncii va fi asigurata interimar de catre secretarul de stat Nicolae Ivaschescu, acesta urmand sa gestioneze doar problemele curente ale institutiei pana la nominalizarea, „in zilele urmatoare”, a unui nou ministru, a anuntat, miercuri, premierul Emil Boc.El a aratat ca are in analiza mai multe persoane pentru postul de ministru al Muncii, dar ca va formula o propunere in zilele urmatoare, dupa ce se va consulta atat cu colegii de partid, cat si cu presedintele Traian Basescu.Mai multi lideri PDL au precizat ca, potrivit protocolului coalitiei aflate la guvernare, portofoliul Muncii revine PDL.Presedintele executiv al UNPR Gabriel Oprea a declarat, miercuri, pentru gandul.info, ca regreta ceea ce s-a intamplat cu Ioan Botis – care a demisionat de la conducerea Ministerului Muncii – dar intotdeauna a considerat ca Marian Sarbu este cel mai bun pentru a prelua acest portofoliu.

 

Gabriel Vlase, deputat: „Ioan Botis trebuia sa-si dea demisia imediat ce au aparut informatiile privind conflictul de interese. S-a dovedit inca odata ca guvernarea ii tine in brate pe corupti si ca nimeni nu reactioneaza la astfel de cazuri flagrante decat atunci cand presiunea publica devine foarte mare. Nu este un gest de onoare deoarece a venit prea tarziu.”

 

Catalin Mardare, senator: „ Emil Boc nu a fost in stare sa ia singur o decizie. De ce il platesc romanii pe Boc, in calitate de premier, daca acesta este incapabil sa ia vreun fel de decizie in calitatea pe care o de?ine oficial? A trebuit sa se astepte decizia lui Basescu.

 

Viorel Hrebenciuc, deputat: „PDL a atacat fara menajamente PSD, in urma situatiei exceptionale care l-a avut in centrul sau pe Adrian Severin. PSD a luat atunci decizii dure, cerand demisia lui Adrian Severin si din partid si din Parlamentul European.Ne asteptam ca PDL sa solicite, de indata, demisia din partid si din Camera Deputatilor, a ministrului demisionar al Muncii, Ioan Botis. Dupa tot raul pe care l-a facut romanilor ar fi firesc ca intreg guvernul sa-si prezinte demisia.

Adauga un comentariu

*