Persoane suspectate de răpirea unui minor de 7 ani, reţinute de poliţiştii băcăuani

Un minor de şapte ani a fost răpit de patru persoane, care au cerut în schimbul eliberării lui suma de 50.000 de lei. În scurt timp poliţiştii băcăuani i-au depistat pe cei patru suspeţi şi îi cercetează pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău a fost sesizat că, în timp ce ieşea din curtea unei unităţi de învătământ din municipiul Bacău, un minor de 7 ani a fost luat de către un cetăţean şi  introdus într-un  autoturism de lux înmatriculat în Italia, după care vehiculul s-a îndreptat spre o destinaţie necunoscută.Având în vedere aspectele sesizate s-au declanşat imediat activităţile de identificare a autovehiculului în cauză.Ulterior sesizării, după aproximativ două ore şi jumătate, suspecţii au contactat persoane din anturajul familiei minorului, solicitând în schimbul eliberării acestuia suma de 50.000 de lei. Activităţile derulate în acest caz de către poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău în colaborare cu Serviciul de Operaţiuni Speciale Bacău au vizat în principal recuperarea minorului în condiţii de siguranţă şi reintegrarea lui în familie. În urma negocierilor purtate între cele două părţi, sub coordonarea poliţiştilor, în jurul orei 19.00, minorul a fost recuperat şi predat familiei.

Totodată activităţile desfăşurate de către poliţiştii băcăuani au condus la identificarea şi depistarea celor patru suspecţi care au fost conduşi la sediul IPJ Bacău pentru cercetări. Cei patru bărbaţi au vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani, sunt toţi din judeţul Suceava şi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de liberate în mod ilegal. Ei au fost reţinuţi şi vor prezentaţi Judecătoriei Bacău cu propunere de arestare preventivă.

 

 

 

 

Adauga un comentariu

*