Zazanie intre politisti, jandarmi si pompieri!

Reprezentantii Corpului National al Politistilor au reusit să bage zîzanie între politisti, jandarmi si pompieri militari. Totul a pornit de la cererea CNP de reducere a efectivelor de jandarmi si pompieri, categorii ce nu au reprezentare sindicală.

Praful s-a ales de prietenia dintre politisti, pompieri militari si jandarmi, după ce Corpul National al Politistilor (CNP) a venit cu o propunere care irită „armele“ prietene. Astfel, reprezentantii CNP au cerut conducerii Ministerului Administratiei si Internelor să reducă efectivele de jandarmi si pompieri militari, motivînd că prestatiile acestora ar putea fi înlocuite lejer de alte structuri. Propunerea a venit pe fondul discutiilor privind restructurarea personalului din cadrul MAI. Ideea celor de la CNP nu este deloc pe placul pompierilor, dar nici a jandarmilor, acestia considerand gestul colegilor politisti un fel de „aruncare a pisicii în grădina altuia“. Culmea este că pozitia reprezentantilor CNP nu este agreată nici de politisti, acestia fiind de părere că fiecare trebuie să-si vadă de grădina proprie. Cu toate acestea, „porumbelul“ a fost scăpat de comisarul sef Iulian Dobrescu, presedintele CNP, iar tensiunea a atins cote alarmante. Propunerea care a pus paie pe foc sună astfel: „reducerea efectivelor de jandarmi si pompieri militari, întrucat desfăsoară activităti ocazionale de restabilire a ordinii publice, de pază sau stingere a incendiilor, ce nu justifică statutul de militar, putand fi desfăsurate si de firme de pază sau pompieri civili în subordinea administratiei locale“. Pompierii militari si jandarmii nu se pot apăra, nici una dintre cele două arme neavand reprezentativitate sindicală. Pentru că le interzice legea. Printre alte propuneri făcute de reprezentantii CNP la proiectul de lege privind unele măsuri speciale necesare pentru reducerea cheltuielilor bugetare la nivelul MAI, se află si cea privind „renuntarea la administrarea unor locatii de odihnă si tratament si darea în administrarea CNP si sindicatelor, ori externalizare“. Lista cu propuneri se încheie cu un sfat prietenos către MAI, si anume să plătească toate restantele către politisti. „Amintind că se mentin stările conflictuale în societate, solicităm conducerii MAI să tină cont că statul are nevoie în această perioadă dificilă de forte de ordine stabile si eficiente pentru asigurarea sigurantei publice normale si prevenirea criminalitătii, care nu s-a redus ci este în crestere. Drept pentru care solicităm să se asigure plata restantelor si intrarea odată în normalitate cu plata la timp a drepturilor bănesti, întrucat acestea au fost prevăzute în buget întotdeauna, dar se cheltuie banii cu alte tinte si mereu suportă întîrzierile la plată numai personalul“. Cu alte cuvinte, cei de la CNP le arată pisica reprezentantilor MAI cărora le reamintesc că în astfel de perioade tulburi trebuie să ai o relatie bună cu posesorul de pulan.

Comentarii

  1. Ati vorbit cu cei de la CNP ca sa vedeti daca e adevarat ceea ce scrieti? Nu vedeti ca e o rautate din partea SNPPC? Inainte sa scrieti asa aberatii documentati-va .

  2. Nu cred niciun cuvant din ce se scrie ……degeba !!! Nu va crea nimeni zazanie intre politisti si jandarmi. Fiti cu capul pe umeri.

Adauga un comentariu

*