2010 – 2011 , intre greu si… foarte greu

IANUARIE

*  Liberalul Radu Stroe a castigat, in urma scrutinului din 17 ianuarie, alegerile pentru Colegiul 1, ramas vacant in urma plecarii lui Bogdan Olteanu (fost membru PNL) la conducerea BNR. Stroe s-a confruntat cu Honorius Prigoana, candidatul PD-L pentru accederea in Parlament.

* Presedintele Traian Basescu a declarat, in discursul prilejuit de inceperea noului an, ca in 2010 romanii vor scapa de criza, subliniind ca dificultatile economice din 2009 au afectat Romania.

* Dupa numirea cunoscutului om de televiziune Andrei Gheorghe la conducerea departamentului de comunicare, ministrul de Finante uimeste cu o noua angajare: Dan Bittman, pe post de consilier pe probleme cu populatia. Ambii vor pleca repede si cu scandal din minister.

* La jumatatea lunii ianuarie Legea Bugetului a fost adoptata de Parlament. Bugetul de stat a primit 192 de voturi „pentru” si 138 „impotriva” in timp ce bugetul asigurarilor sociale a primit 176 de voturi „pentru” si 147 „impotriva”. Adoptarea Legii Bugetului a fost una dintre cerinţele impuse de FMI pentru acordarea celei de-a doua tranşe de bani a imprumutului contractat de Romania.

* Mircia Gutau si Nicolae Dicu, edilii PD-L din Ramnicu Valcea arestati in 2006 de DNA, au fost condamnati definitiv la 3 ani si jumatate de inchisoare pentru luare de mita. Ulterior, Gutau a fost vdeclarat cetatean de onoare al orasului sau.


FEBRUARIE

* Parchetul a dispus neinceperea urmaririi penale in cazul Elenei Udrea pentru: abuz in serviciu contra intereselor publice, instigare la infractiuni de abuz, neglijenta in serviciu, deturnare de fonduri, conflict de interes, prezentare de date inexacte Parlamentului si refuzul nejustificat de a prezenta informatii si documente Parlamentului,

* Ministrul Educatiei Daniel Funeriu a anuntat reorganizarea ciclurilor de invatamant. Astfel, liceul va dura trei ani, in loc de patru, clasa a IX-a va fi inclusa la gimnaziu, iar clasa pregatitoare de la gradinita va fi obligatorie pentru toti copiii,.

* Actorul Florin Calinescu a fost exclus din organizatia PNL Pitesti, in urma declaratiilor pe care le-a facut impotriva conducerii partidului. In toamna anului 2008, Florin Calinescu a candidat la alegerile parlamentare din partea Partidului National Liberal, in colegiul nr. 4 din Arges, pentru un fotoliu de senator, insa nu a reusit sa convinga electoratul.

* Vicepresedintele PSD Victor Ponta a castigat presedintia formatiunii, reusind sa obtina 856 de voturi, in timp ce pentru  Mircea Geoana au votat 771 de voturi social-democrate.

* Fostul ministru al Muncii Marian Sarbu si cel al Externelor Cristian Diaconescu au plecat din PSD, ei alaturandu-se altor parlamentari care vor forma UNPR, formatiune ce va intra in Guvernul Boc.

* CSAT a aprobat instalarea de componente antiracheta pe teritoriul romaniei incepand cu anul 2015, a anuntat Traian Basescu. El a precizat ca Acordurile bilaterale dintre SUA-Romania pe acest subiect vor fi ratificate de Parlament.


MARTIE

* Crin Antonescu a fost reales presedinte al PNL cu 986 voturi, alaturi de echipa sa, in timp ce contracandidatul Ludovic Orban si lista pe care a propus-o au obtinut 357 de voturi.

* Eurodeputatul Elena Basescu a avut o interveniie in plenul PE, in care a vorbit despre scutul antiracheta, incurcand data la care Romania a acceptat invitatia SUA de a participa la sistemul antiracheta si sustinand in mod eronat ca acordul pe acest subiect trebuie ratificat de Legislativul european.

* Primarul PD-L al Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat prevenitv, pentru 29 de zile, de Tribunalul Arges, sub acuzatiile de luare de mita, fals intelectual si uz de fals. Antonie Solomon a fost arestat pentru primirea unei mite de 50.000 de euro pentru emiterea autorizatiei de construire a unui hypermarket la Craiova si 10.000 de euro pentru a asigura transport public pana la hypermarket. Dupa ce a petrecut cateva luni in inchisoare, Solomon a fost reales presedintele PD-L Craiova.

* Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis arestarea senatorului Catalin Voicu pentru o perioada de 30 de zile. Voicu a fost acuzat de luare de mita si trafic de influenta.

*Daniel Constantin a fost ales presedinte al Partidului Conservator .

* Doua motiuni al Opozitiei au fost respinse, fiind inregistrate diferente dintre numartul parlamentarilor prezenti si rezultatul votului electronic.


APRILIE

* Candidata democrat-liberala, Teo Trandafir, a invins-o in batalia pentru scaunul de deputat de Colegiul 19 din Capitala pe conservatoarea Liliana Minca. Trandafir a obtinut 54,03%, fiind votata de 8.154 de alegatori, iar Liliana Minca 45,97%.

* Traian Basescu incepe atacul asupra PDL-ului, acuzandu-l de bolsevism, din cauza introducerii de catre partid a listei inchise de patru prim-vicepresedinti la alegerile interne, decizie care duce la formarea unei „gascute”.

* Plenul Senatului a respins motiunea simpla „Transporturile din Romania, trase pe dreapta de guvernarea cu aceeasi orientare” cu 47 voturi pentru, 65 – impotriva si o abtinere. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a sustinut ca nu exista fonduri pentru construirea de drumuri si ca in 2010 nu se va inaugura niciun kilometru de autostrada.

* Sute de medici de familie si de reprezentanti ai asociatiilor pacientilor au protestat in Piata Revolutiei din Capitala fata de  contractul cadru privind serviciile de asistenta medicala pe 2010. Medicii de familie au reclamat faptul ca sumele care li se pun la dispozitie anul acesta sunt insuficiente, iar contractul cadru contine prea multe penalitati si obligatii.

* Romania se claseaza pe penultimul loc in UE la atragerea fonduri europene pentru proiecte de infrastructura, energie sau ocupare aferente perioadei 2007-2013, respectiv 14,1% din alocarea totala de 19,6 miliarde euro.


MAI

* Guvernul s-a angajat sa impoziteze tichetele de masa, veniturile de pe bursa, dobanzile la depozitele bancare si platile compensatorii, urmand sa elimine scutirea de la plata impozitului pe venit de care beneficiau programatorii din domeniul IT.

* Presedintele Traian Basescu a anuntat ca in urma cu Guvernul s-a ajuns la concluzia ca TVA-ul si cota unica nu vor fi majorate, insa de la 1 iunie, atat salariile bugetarilor, cat si pensiile vor scadea.

* In cadrul prezentarii raportului trimestrial asupra inflatiei, Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu a acuzat Guvernul de minciuna. El a declarat ca promisiunile facute pana acum de guvernanti, potrivit carora veniturile bugetare vor creste pana la 39% din PIB, au fost mincinoase.

* Peste 500 de pensionari au pichetat Palatul Cotroceni, nemultumiti de decizia de scadere a pensiilor cu 15%. Acestia au cerut demisia presedintelui Traian Basescu, pe care il acuza ca i-a inselat. In timpul mitingului, doi protestatari au fost transportati la spital, iar alti cinci au avut nevoie de ingrijiri medicale.

* 70.000 de bugetari vor fi disponibilizati pana in 2011. Cifra a fost confirmata de ministrul de Finante Sebastian Vladescu, urmand a fi trecuta in scrisoarea de intentie pe care Guvernul intentioneaza sa o trimita FMI-ului.


IUNIE

* Guvernul Boc a decis majorarea TVA de la 19 la 24%, in urma sedintei Executivului pe tema solutiilor alternative de echilibrare bugetara, in limita convenita cu FMI.

* Motiunea de cenzura „Opriti genocidul social”, semnata de 120 de parlamentari PSD+PC, a fost respinsa de Parlament, neintrunind cele 236 de voturi necesare. In favoarea motiunii s-au exprimat 231 de deputati. Astfel, legile privind taierea salariilor cu 25% si a pensiilor, cu 15%, pe care Guvernul si-a asumat responsabilitatea, a fost adoptata.

*  Realizatorul TV Dan Diaconescu a anuntat, dupa patru zile de arest preventiv ca va intra in politica. Diaconescu sustine ca va infiinta un partid care se va chema, probabil, „Partidul Poporului roman”. Diaconescu a fost arestat pentru santaj.

* Eurodeputatul Laszlo Tokes a fost ales vicepresedinte al Parlamentului European, primind 334 de voturi „pentru”, din cele 621 exprimate. Tokes a fost propus de grupul PPE sa ocupe functia de vicepresedinte al Parlamentului European si a fost sustinut pentru acest post inclusiv de delegatia romana din PPE, respectiv de UDMR, dar si de PDL.


IULIE

* Romania trece printr-o perioada foarte dificila, iar pe langa recesiune si inundatii, tara mai are de-a face si cu un guvern incompetent si un presedinte nepasator, scrie Financial Times. Remarcile dure la adresa guvernului roman si la adresa presedintelui vin in urma majorarii TVA la 24%, masura considerata gresita si de presa straina.

* Romania „se ineaca”. Autoritatile nu fac fata inundatiilor. Furia apelor a ingrozit Romania. Posturile de televiziune prezinta imagini cutremuratoare din zonele sinistrate. Un ministru roman a provocat furie pentru ca a dat pantofi cu toc unor femei afectate de inundatii, scrie The Telegraph. Publicatia afiseaza o poza a Elenei Udrea si comenteaza ca ministrul Turismului a considerat ca acele cadouri date femeilor le vor binedispune, in ciuda faptului ca acestea au pierdut totul.

* Europarlamentarul Tokes Laszlo a declarat ca asa cum Kosovo si-a dobandit independenta, si maghiarii din Transilvania ar putea sa obtina autonomia.

* 41% dintre romanii l-ar vota pe Nicolae Ceausescu la prezidentiale, in timp ce 49% cred ca acesta a fost un conducator bun, potrivit unui sondaj publicat de IRES.

* Ministrul Internelor a anuntat ca 53.432 de angajati din administratia locala vor fi disponibilizati, potrivit unei OUG adoptate de Executiv.

* Aurelian Pavelescu, unic candidat la sefia PNTCD, a fost ales presedinte al formatiunii la Congresul Extraordinar, el fiind votat de 441 dintre cei 463 de delegati.


AUGUST

* Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) l-a arestat luni pe secretarul I al ambasadei romaniei la Moscova, pentru incercare de a obtine informatii militare secrete.

* Actorii, compozitorii, cantaretii, regizorii, scriitorii critica noua metoda de impozitare a drepturilor de autor impusa de Guvern – considerand ca aceasta este „un dezastru”, „o porcarie”, „o bataie de joc”, conceputa de un sistem „balbait”

* Presedintele Traian Basescu a declarat ca un profesor care are 16 ore pe saptamana primeste, practic, mai multi bani chiar decat seful statului, pe ora, desi seful statului munceste 16 ore pe zi.

* Conducerea PSD a decis sa ii impuna lui Mircea Geoana ca timp de sase luni sa nu faca declaratii care sa nu fie in acord cu linia partidului.


SEPTEMBRIE

* Presedinta Camerei, Roberta Anastase, este acuzata de Opozitie ca a fraudat votul la Legea Pensiilor, atunci cand a trecut la voturi „pentru” mult mai multi deputati decat se aflau in sala. Scandalul a continuat pe tot parcursul sesiunii, inclusiv cu boicotarea lucrarilor Camerei.

* Premierul Emil Boc a remaniat sase ministri intr-o singura zi. Berceanu, Videanu, Vladescu, Seitan, Dumitru si Sandu au iesit de pe scena guvernamentala. Presa straina relateaza despre remanierea guvernamentala din Romania, o „tara tinuta la perfuzii de FMI”.

* Dupa manifestatia cadrelor din Ministerul de Interne din fata Palatului Cotroceni, presedintele Traian Basescu a dat dispoztie ca efectivele acestu minister sa nu mai participe la asigurarea protectiei sale. Ministrul Internelor, Vasile Blaga, a demisionat din functie din aceeasi cauza.

* Camera Deputatilor a respins, cu 107 de voturi „pentru”, 145 de voturi „impotriva”, motiunea simpla a PNL intitulata „Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei – instrument portocaliu pentru umilirea romanilor!”. De asemenea, a fost respinsa, cu 137 de voturi „impotriva”, 107 voturi „pentru”, motiunea simpla a PSD „Agricultorii romani sufocati de importuri si falimentati de politica agricola a Guvernului Boc”.


OCTOMBRIE

* Motiunea de cenzura initiata de partidele Opozitiei, PSD, PNL si PC, a fost respinsa in Parlament, obtinand doar 219 voturi. Potrivit regulamentului, pentru a trece de Parlament, motiunea trebuia sa obtina minim 236 de voturi. PSD, PNL si PC mai aveau nevoie de 17 voturi pentru a darama Guvernul Boc.

*  Congresul extraordinar al PSD a aprobat principalele modificari ce vor fi aduse Statutului partidului, intre acestea figurand alegerea presedintelui prin votul tuturor membrilor, desemnarea in mod similar a candidatului PSD la alegerile prezidentiale si cresterea numarului de vicepresedinti de la 15 la 18.

* Plenul Camerei Deputatilor a adoptat un proiect de lege initiat de parlamentari PSD+PC si PNL prin care se instituie aplicarea scaderii valorii de 24% a TVA la 5% pentru alimentele de baza. Presedintele Basescu a refuzat sa promulge aceasta lege si a retrimis-o in Parlamnent, unde a fost respinsa.


NOIEMBRIE

* Inca 26.000 de bugetari isi vor pierde locul de munca pana in decembrie 2010. Anuntul a fost facut de premierul Romaniei, care a adaugat ca a emis actele necesare disponibilizarii acestora. In perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, de cand Emil Boc ocupa fotoliul de prim-ministru, de pe piata muncii din Romania au disparut peste o jumatate de milion de angajati. .

* Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat ca ii este rusine ca face parte din acest partid auzind ca democrat-liberalii „aplauda” pe cineva care este trimis in judecata, referindu-se la primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon.

* Angajatii din sectorul public nu vor beneficia nici in 2011 de prime, tichete de masa, cadou si de vacanta, iar munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru sau in zilele de sarbatori va fi compensata numai cu timp liber, releva legea salarizarii.

* Majoritatea romanilor considera ca parlamentarii alesi prin vot uninominal ii reprezinta mai rau fata de cei alesi, inainte, prin votul pe lista, potrivit unui sondaj de opinie.

* Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca este fezabila varianta ca PSD, cel mai votat partid in sondajele recente, sa dea premierul, iar PNL sa dea presedintele, Crin Antonescu fiind, acum, cel mai votat candidat la Presedintie.

* Corneliu Vadim Tudor a fost reales presedinte al PRM, la cel de-al cincilea Congres al formatiunii, cu 1050 de voturi „pentru” din cele 1180 valabil exprimate.


DECEMBRIE

* Comisia de munca a Camerei Deputatilor a adoptat cu 15 voturi „pentru” si 5 voturi „impotriva”, ca varsta standard de pensionare la femei sa fie de 63 de ani, iar la barbati de 65 de ani. Legea a fost aprobata de plen.

* Functionarii publici vor putea fi concediati sau mutati pe alte posturi si in perioada in care sunt in concediu de boala, in concediu de maternitate sau de crestere si ingrijire a copiilor, potrivit proiectului de modificare a Statutului functionarilor publici.

* Presedintele Traian Basescu, a carui imagine a fost afectata de scandaluri, ar putea reveni in „stil Putin”, ca prim-ministru, dupa expirarea mandatului prezidential, in 2014, comenteaza The Economist.

* Ministrii de Interne ai Frantei si Germaniei au transmis CE o scrisoare prin care se solicita amanarea aderarii Romaniei, dar si a Bulgariei, la Schengen, solicitarea fiind de asemenea adresata presedintiei belgiene a UE si Ungariei, care va prelua presedintia.

*Un barbat s-a aruncat de la balcon in Parlament, in timpul discursului premierului Emil Boc de joi dimineata, in jurul orei 10:30. Barbatul purta un tricou cu mesajul „Ne-ati ucis viitorul”. Un echipaj SMURD si ISU i-au acordat primul ajutor acestuia. Barbatul s-a urcat in picioare pe balustrada de la balcon si s-a aruncat, lovind doua banci din plen. In momentul in care s-a aruncat, acesta a strigat: „Ati luat painea de la gura copiilor mei, ne-ati ucis viitorul copiilor nostri!”


Viorel Hrebenciuc, deputat: „Anul 2010 a fost catastrofal pentru Romania !”

” 2010 a fost catastrofal pentru Romania, indeosebi in plan economic si in planul imaginii externe. Suntem a saptea tara din Uniunea Europeana si ma doare sa spun ca am ajuns aproape sa nu mai fim bagati in seama. In ce priveste anul 2011, imi place sa cred ca ne putem astepta la o imbunatatire in ambele planuri, al cresterii economice si al imaginii, cu atat mai mult cu cat anul 2011 va fi un an preelectoral, decisiv pentru imaginea partidelor politice. Daca am invatat ceva din greselile comise pana acum, daca vom fi mai eficienti in rezolvarea problemelor interne, daca vom sti sa atragem mai multe fonduri de la Uniunea Europeana, daca vom avea mai multa fermitate in relatiile cu celelalte state europene, daca vom reusi sa ne facem lobby asa cum trebuie, Romania isi poate castiga alt statut, un statut pe care-l merita”.

Gabriel Vlase, deputat : “ An greu si apasator pentru romani”

“Orice privire retrospectivea peste anul 2010 pleaca de la ce se itampla acum, prin adoptarea legii bugetului. Bugetul de stat nu respecta angajamentele strategice ale Romaniei. Majoritatea Guvernamentala a respins suplimentarea bugetului pentru Educaţiei, pana la 6% din PIB, aşa cum prevede Pactul pentru Educaţiei asumat de toate partidele şi de Basescu. Din acest punct de vedere, soluţia propusa de Adrian Nastase, de denunţare a acestui Pact este corecta.  E doar un exemplu ca lucrurile merg prost pentru Romania. 2010 a fost un an dificil, poate cel mai dificil dupa 1989 pentru cetateni.  2011 nu are deloc perspective mai bune”.

Catalin Mardare, senator: “Privesc 2011 cu pesimism”

“Cand vezi cum se adopta un buget pentru 2011, adica  un buget al saraciei pentru romanii simpli şi al imbogaţirii clientelei PDL, nu pot sa privesc decat cu pesimism ce se va itala romanilor anul viitor. Anul pe care il incheiem este unul mai greu decat anii anteriori, mai greu pentru toti cetatenii.  Nivelul de trai nu a scazut, practic s-a prabusit.”

Costel Ceocea, presedinte SIF Moldova: “Partea a doua a lui 2011 sa aduca vesti mai bune”

“Despre 2010 pot spune ca a fost un an prost, un an in care criza si efectele acesteia si-au spus cuvantul. Lucru care consider ca se va petrece cel putin si in prima jumatate a lui 2011. Am totusi speranta ca in partea a doua a anului care vine ar putea aparea vesti mai bune pentru romani. ”

Ionel Floroiu, consilier local : “ Incompententa e la rang de politica de stat”

“Inchidem un an incoerent din punct de pedere politic s administrativ pentru Romania. Afirm cu toata responsabilitatea ca 2010 a sta sub amprenta unei guvernari dezastruoase din toate punctele de vedere, social, economic, politica interna si externa. Cuactualul guvern 2011 se anunta la fel de greu, poate chiar mai greu. Din pacate, incompetentta a fost dusa la rang de politica de stat”.

Marcelin Solot, primar Margineni: “Singura solutie, banii europeni”

“Un an greu si plin de incercari pentru locuitorii comunei Margineni. Doua valuri de inundatii, in urma carora peste 40 de case au fost luate de ape. E mare bucurie ca astazi am reusit ca 90 la suta dintre oamenii ramasi fara acoperis deasupra capului sa faca sarbatorile in case noi. Din pacate, comisiile de evaluare a pagubelor nu au facut evalurile cum trebuie, multe familii nebeneficiind de ajutoarele pe care le-ar fi meritat. Pentru ca banii de la buget sunt directionati doar pe criterii politice, ne-am axat pe atragerea de fonduri europene. Am reusit in 2010 investitii majore in infrastructurea: asfaltari, canalizare, alimentare cu apa, scoli. Se anunta un an greu, banii vor fi alocati cu siguranta politic, asa ca nu ne ramane decat sa ne batem sa obtinem mai departe fonduri europene.”

Dorian Pocovnicu, consilier judetean: “Macar Dumnezeu sa-i fereasca pe romani de necazuri”

“2010 a fost  anul nenorocirilor pentru romani. Nenorociri aduse de actualii guvernanti, care au afundat de tot tara in noroi, dar si  nenorociri produse de inundatii. Din pacate, nu se intrevad vremuri mai bune, minciunile lui Boc neputand sa aduca schimbe cu nimic lucrurile. Totusi sper ca Europa sa mai inchida ochii si sa ne mai scoata inca o data la liman. Si mai doresc ca bunul Dumnezeu sa-i fereasca pe romani de alte calamitati naturale.”

Dumitru Bontas, rectorul Universitatii „George Bacovia”: “ Sper totusi ca 2011 sa fie mai bun”

„2010 a fost primul an in care am simtit ce inseamna criza, un fenomen dur, care ne-a afectat nu numai in plan economic, ci in toate planurile, inclusiv in plan spiritual, al credintei, al principiilor, al asteptarilor. Optimist cum sunt, sper ca 2011 sa fie un an ceva mai bun, cu o crestere economica reala, cu o relansare a sectorului privat, cu o revigorare a serviciilor, iar pentru noi, cu o realtie si mai strnsa intre absolventii nostri si angajatori. La multi ani tuturor locuitorilor judetului nostru!”

Claudiu Doros, vicepresedinte SIF Moldova: “Speranta moare ultima, dar solutiile nu vin singure”

“Evident ca orice privire peste 2010 reliefeaza un an greu pentru Romania, mai ales social si economic.  Problemele nu cred ca vor disparea peste noapte, oricat optimism ar avea unii sau altii. Iesirea din criza nu se face cu vorbe, ci cu solutii. Daca cei ce guverneaza vor sti sa aplice masurile corecte, se poate spera la putin mai bine. Oricum, anul viitor nu va fi cu siguranta unul usor”.

Dan Stoica, manager SJU Bacau: “2011? Neincredere, nesiguranta”

“Incheiem un an de criza profounda pentru toate sistemele administrative, sociale, precum si in sanatate. Stabilitatea in sistemul sanitar s-a mentinut doar prin sacrificial angajatilor. Privesc 2011 ca toti romanii, cu neincredere, nesiguranta.Cred ca nu ne asteapta nimic bun dupa cum sunt mesajele guvernatilor, respectiv salarizari reduse, bani putini pentru sanatate, spitale desfiintate. Sper totusi ca impreuna cu toti salariatii din Spitalul Judetean sa trecem de anul care vine, in ciuda tuturor semnalelor negative.”

Emil Lemnaru, primarul municipiului Onesti:  “Incheiem anul cu ingrijorare si tristete”

„Anul 2010 a fost un an foarte, foarte dificil, cu foarte multe decizii contradictorii ale guvernantilor, care au gasit solutii aberante pentru diminuarea efectelor crizei si pentru relansarea economica. Unele din aceste masuri, cum au fost disponibilizarile dictate cu ochii inchisi si diminuarile salariale  au perturbat grav si administratia locala. Acest an, pe care-l incheiem cu ingrijorare si cu tristete, a fost nefast si in plan extern, ca imagine a Romaniei in lume, culminand cu amanarea aderarii tarii noastre la Spatiul Schengen. Sper ca anul 2011 sa fie un an al rezistentei societatii civile, al solidaritatii depline a tuturor partidelor din Opozitie si, mai ales, un an al schimbarii. Le urez la multi ani tuturor onestenilor, tuturor locuitorilor acestui judet si, desigur, si cititorilor dumneavoastra!”


Margareta Luncanu, primar Secuieni:  “Sa scapam in 2011 de Basescu,  Boc si clica lor”

„2010 a fost un an foarte greu pentru noi toti, afost bun doar pentru guvernanti, care au bulibasit toate legile, toate deciziile, insensibili la necazurile oamenilor, mult amplificate tocmai de deciziile aberante ale celor de la Palatul Victoria, cu premierul Boc in frunte, decizii dictate de la Cotroceni, fara consultarea specialistilor, a sindicatelor, fara a se gandi cineva la efectele dezastruoase asupra tuturor cetatenilor acestei tari. Sper ca in anul 2011 sa scapam de Boc si de membrii guvernului sau si, daca se poate, si de presedintele Traian Basescu”.

Comentarii

  1. Sunt ferm convins ca incepand cu anul viitor, politicienii Puterii vor gasi solutii reale pentru redresarea economica a tarii.

  2. Anul urmator va fi unul mai bun daca opozitia va incepe sa lucreze cu Puterea, nu doar sa critice orice actiune de-a lor.

  3. da…… anu viitor va fi mai bun. pentru familea udrea si cocos ha ha ha

Adauga un comentariu

*