“Niciodata, niciodata, sa nu uitam de cei mai tristi ca noi!”

Motto:

“Un cantec nu-i nimic in lumea asta/Mai bine sa-l zdrobesti si-apoi sa taci/Cand el nici c-o iluzie nu umple, ghiozdanele copiilor saraci, ghiozdanele copiilor saraci/ Destul cu-atatea vesti aristocrate/Ce cauta si-n cantece castig/ Un cantec nu-i nimic daca nu face, mai cald in casele in care-i frig, mai cald in casele in care-i frig/ Niciodata, niciodata, sa nu uitam de cei  mai tristi ca noi/ Niciodata, niciodata, sa nu uitam de cei mai tristi ca noi!”

In preajma Sarbatorilor de iarna traim nostalgia desavarsirii noastre spirituale, deoarece sarbatorile Craciunului ne transpun pe un taram spiritual remarcabil. Ne impacam cu noi insine si cu semenii nostri, prin iubire si iertare, prin bucuria de a fi impreuna si de a deveni mai buni si mai darnici. De aceea, elevii claselor a II-a A Freinet, a II-a B, si a II-a D ai  Scolii “Mihai Dragan” din Bacau, insotiti de prof .inv. primar Luminita Nusa Todirica, inv. Mariana Petera si inv. Carmen Buta, s-au g andit sa nu-i uite de cei mai tristi ca ei. Pentru ca astfel de copii se gasesc peste tot, mai ales astazi, in Romania. Asa ca, s-au deplasat la Scoala cu clasele I – VIII din satul Tisa Silvestri, comuna Odobesti, in vizita la elevii acestei institutii de invatamant, pentru a le daruie cate ceva din putinul lor si celor care, poate, sunt mai tristi ca ei. Activitatea s-a desfasurat in cadrul unui parteneriat educational intitulat “Crestini, Craciunul a sosit!”, la care au colaborat cele trei invatatoare din Bacau si invatatoarea Maria Frasinescu. A fost o intalnire emotionanta, unde s-au cantat colinde, s-au recitat poezii, s-au tesut noi prietenii. Si care ar fi fost farmecul acestei intalniri fara brad, fara mirosul bradului, fara globulete, ingerasi, lumini, bombonele si cadouri? Au fost de toate. A lipsit Mosul. Cine nu-l asteapta pe Mos Craciun? Mosul are o lista in care sunt trecuti copiii cuminti si copiii neasccultatori, dar aduce, pana la urma, daruri tuturor.  “Implicarea in acest proiect le-a dat ocazia copiilor sa-si consolideze unele cunostinte despre sarbatorile de iarna, despre traditiile sI obiceiurile romanesti pe care le stim de la stramosii nostri, din dorinta de a pastra vie frumusetea si prospetimea lor. Atunci cand, cu eforturi materiale minime, dar cu multa iubire se poate pune un mic stalp de rezistenta la intarirea increderii in ceilalti, niciun sacrificiu nu este prea mare. Pornind de la aceste ganduri, am hotarat, impreuna cu elevii, sa desfasuram acest proiect “Crestini, Craciunul a sosit”, in cadrul caruia am programat si actiunea de intrajutorare umanitara pentru copiii din scola cu clasele I – VIII din Tisa Silvestri”, ne-a declarat prof. inv. primar Luminita Nusa Todirica.

Mos Craciun, te rugam sa nu mori!

“Si Mosul deodata tuseste/ Si prunci-ingroziti il privesc/ Dar nu ar putea recunoaste/ Acest obicei omenesc/ Li-i mila de el dintr-odata,/ Ca-i victim-acestui narav/ Si-i doare mai mult ca de tata,/ Ca si Dumnezeu e bolnav/ Tu ce vii printre noi din ninsori/ Mos Craciun, te rugam sa nu mori!/ Tu ce vii printre noi din ninsori/ Mos Craciun, te rugam sa nu mori!”(Adrian Paunescu)

Adauga un comentariu

*